Поділитись:

"Проба пера", або Підсумки першого сезону ФК "Любарт"

Неділя, 05 травня 2019, 20:00

У жовтні 2018 року в Луцьку створили футзальний клуб "Любарт"

Нова команда дебютувала в Другій лізі чемпіонату України з футзалу (перша команда з Луцька, яка взяла участь у чемпіонаті такого рівня) та відіграла сезон у Суперлізі головного турніру області.

Про "пробу пера", міжсезоння та плани на майбутнє, інформаційному агентству "Конкурент" розповіли Дмитро Пасічник (менеджер ФК "Любарт") та Назар Бугайчук (головний тренер команди).

"Проба пера"

Відносно невдалі дебютні результати команди не засмучують керівництво клубу, оскільки високих "спортивних" очікувань не було від початку.

«Насправді ніхто не знає, який реальний рівень наших гравців і цей сезон стане для нас спортивною «пробою пера», – розповідав Дмитро Пасічник восени 2018-го.

Натомість, головним стратегічним завдання для ФК "Любарт" стала системна розбудова футзальної команди "з нуля".  

"За короткий термін (5 місяців) нам вдалося досягнути головної цілі: створити справжній клуб з його невід'ємними атрибутами. Ми маємо гравців, професійного тренера, власну дитячу школу та хоч і невелику, але групу відданих вболівальників. Слабкі результати не засмучують нас, а навпаки мотивують!" – зазначає Дмитро сьогодні.

(на фото: Дмитро Пасічник)

Справжнім викликом для "Любарта" була участь у змаганнях Другої ліги чемпіонату України з футзалу. У своїй групі команда зайняла останнє останнє місце, здобувши одне очко. Проте, як переконує тренер Назар Бугайчук, не поступалася у "грі" усім суперникам. Виняток – матч проти ФК "Володимир" (команда, яка у підсумку зайняла перше місце в групі).

"В інших матчах ми намагалися грати у цікавий футзал та демонструвати свої найкращі характеристики. На жаль, створюючи велику кількість гольових моментів, ми не змогли їх реалізувати у кількості, необхідній для перемог", – каже Назар.

Зі слів тренера, команда увійшла в сезон з недоукомплектованим складом та "прогалинами" в ігрових компонентах, які довелося "латати на ходу":

"Хлопці, незважаючи на невдалий старт та психологічний тиск, знайшли в собі сили відійти від "удару" та почали здобувати перемоги. Ми вирівняли ситуацію в чемпіонаті області та продовжили виступи в дебютному чемпіонаті у Другій лізі".

(на фото: Назар Бугайчук)

Взимку, разом зі стартом чемпіонату України, гравці "Любарта" відчули увесь смак роботи на "два фронти".

Велика кількість ігор, бек-ту-бек матчі (два дні підряд), переїзди, погана "психологія" через мінімальні поразки та травми – труднощі, з якими зіштовхнулася команда у найбільш "гарячій" фазі сезону:

"В таких умовах ми провели весь сезон і хочу подякувати хлопцям за те, що не зламалися морально, а навпаки, незважаючи на біль та інші труднощі, намагалися демонструвати якісну гру,".

Міжсезоння та плани на майбутнє

В наступному сезоні ФК "Любарт" знову гратиме у Другій лізі чемпіонату України з футзалу та планує взяти участь у розіграші Кубку України. Разом із цим, команда продовжить змагатися в рамках Суперліги чемпіонату Волинської області.

"Важливо врахувати усі помилки та провести повноцінну підготовку до сезону. Ми вже розпочали тренувальний процес, плануємо взяти участь у кількох літніх турнірах та провести товариські зустрічі з командами із вищих ліг", – розповідає Дмитро Пасічник.

З його слів, "Любарт" зберіг усіх діючих гравців  та напрацював "довгий" та "короткий" списки ймовірних підсилень на 2019-2020 роки:

"До потенційних новачків у нас дві вимоги: підсилити команду та відповідати своїми людськими якостями й спортивними амбіціями цілям і філософії нашого клубу".

Своєю чергою Назар Бугайчук продовжить здобувати тренерську ліцензію необхідного рівня та проведе декілька стажувань у найкращих тренерів Екстра-ліги.

"В тренувальному процесі будемо працювати над футзальними компонентами гри, з якими у нас виникало найбільше проблем в першому сезоні. Мета – довести необхідні навички та ігрові "процеси" до автоматизму, оскільки лише так ми зможемо конкурувати з сильнішими командами", – резюмував він.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 квітня 2023
04 квітня 2023
19:30
06 вересня 2022
11:01
19 грудня 2021
16 липня 2021
14 липня 2021
09 липня 2021
04 липня 2021
26 червня 2021
14:45