Поділитись:

У Луцьку зафіксували порушення з боку працівників пунктів ЗНО

Четвер, 12 травня 2016, 08:53
У Луцьку зафіксували порушення з боку працівників пунктів ЗНО

Представники Громадянської мережі ОПОРА зафіксували порушення з боку працівників пунктів тестування.

У середу, 11 квітня, на Волині відбулось зовнішнє незалежне оцінювання з математики. За результатами спостереження виявили процедурні порушення з боку уповноважених осіб від РЦОЯО, які працювали у ЗОШ № 25 і НВК № 10 м. Луцька, а також у ЗОШ № 13 м. Ковель. Зокрема, у цих пунктах тестування допуск працівників ПТ розпочався до 9:00, а не як це мало відбутись відповідно до "Регламенту роботи пунктів тестування у 2016 році", – йдеться у повідомленні Громадської мережі ОПОРА.

Відповідно до п. 1 Розділу VI Регламенту, допуск до пункту ЗНО працівників та осіб, уповноважени на здійснення спостереження або контролю за проведенням зовнішнього оцінювання, розпочинається за дві години до його початку.

Грубе порушення було зафіксовано у ЗОШ № 25 м. Луцька, де двоє чергових користувались мобільними телефонами під час проведення зовнішнього оцінювання,що категорично заборонено Регламентом.

З-поміж позитивних моментів відзначимо, що спостерігачі ОПОРИ не зафіксували жодних порушень з боку учасників тестування. У порівнянні з минулими роками, коли під час контрольної перевірки за допомогою металодетектора в абітурієнтів знаходили мобільні телефони та інші технічні засоби, що ставало причиною вилучення абітурієнтів з ПТ, цьогоріч заборонених пристроїв під час використання металошукачів не виявили. Крім того, не зафіксували жодного випадку спізнення абітурієнтів чи появи без необхідних документів.

Загалом, зовнішнє незалежне оцінювання з математики у Волинській області відбулось спокійно. Не виникало жодних нестандартних ситуацій. Середня явка абітурієнтів у ПТ, де перебували спостерігачі ОПОРИ, становила 94%.

Надрукувати
мітки:
коментарів