Поділитись:

"Євробляхи": штрафні санкції зростуть до 170 тисяч гривень

Середа, 01 травня 2019, 19:15

В Україні з 24 травня 2019 року істотно зростуть штрафи для власників “євроблях”.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби (ДФС).

У ДФС нагадали, що з 25 листопада 2018 набрали чинності закони України, якими внесено зміни до Податкового та Митного кодексів України в частині оподаткування і розмитнення авто на єврономерах.

Однією з норм вищевказаних законів передбачено звільнення від відповідальності за порушення митних правил тих осіб, які ввезли такі авто у період з 1 січня 2015 року до 24 листопада 2018 і порушили норми митного законодавства України, проте звернулися в митницю для їх легалізації у термін до кінця травня 2019 року.

Зазначається, що у законах передбачено більш суворе покарання для тих власників транспортних засобів з іноземною реєстрацією, які вчасно не подбали про їх митне оформлення до 24 травня 2019 року.

Законом встановлюється покарання не тільки для тих осіб, які ввезли автомобілі на єврономерах на територію України, але і для тих, хто ними керує. До кінця травня поточного року штрафні санкції зростуть до 170 тисяч гривень, а в окремих випадках передбачається можливість застосування конфіскації таких авто.

Також у ДФС нагадали українцям, які документи необхідно подати для розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів