Поділитись:

У Луцьку три структури конфліктують через окремі приміщення РАЦСу (ФОТО)

Середа, 11 травня 2016, 16:23

Департамент соцполітики та міський центр для сім'ї, дітей та молоді просять РАЦС поділитися приміщеннями.

Центру соцслужби катастрофічно не вистачає приміщень. Про це розповіла директор центру Ліна Галан 11 травня під час виїзного засідання "бюджетної" комісії.

Вона додала, що центр соціального захисту хоче отримати в оренду приміщення РАЦСу на першому поверсі, оскільки їх часто відвідують діти-"візочники". Раніше вони займали приміщення на вулиці Ковельській, 4. Потім їх перемістили в одне з приміщень РАЦСу. Наразі ж центр займає два приміщення у правому та лівому крилі будівлі РАЦСу, одне – 77 метрів квадратних, а інше – 51. Всього в центрі працює 13 працівників. Вони проводять роботу із сім'ями, які опинились у складних життєвих обставинах, та з батьками, які неналежним чином виконують свої батьківські обов'язки. Ліна Галан зазначила, що зараз об'єм роботи збільшився, оскільки додалась така категорія, як учасники АТО та переселенці. Разом з тим, в цій структурі функціонує центр дозвілля, куди ходять діти, які не мають матеріальної можливості відвідувати недешеві гуртки.

Ліна Галан><span class=Ліна Галан

"Нинішнє місце розташування центру дуже зручне, оскільки це спальний район, і багато сімей, з якими ми працюємо, проживають неподалік. У РАЦСі є зал засідань, і перед тим, як проводити в ньому якийсь захід, я листом попереджаю керівництво РАЦСу про це. Хоча бували випадки, що всі зібралися, а зал зачинений, або ж мої працівники взимку змушені ходити з правого на ліве крило будівлі через балкон, оскільки фойє зачинене. Були випадки, коли приходили на роботу, а в нас відключене опалення було", - розповіла Ліна Галан.

В такому приміщенні тісняться працівники Центру><span class=В такому приміщенні тісняться працівники Центру
Кабінет Ліни Галан><span class=Кабінет Ліни Галан

Однак начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану Луцького міського управління юстиції Тамара Калинович стверджує, що перешкода у користуванні фойє – це наклеп для того, щоб забрати приміщення.

"Жодних перепон щодо використання фойє не було - це брехня. Пані Галан сама відкриває те приміщення і використовує фойє, хоча воно в нашій оренді", - сказала Тамара Калинович.

Тамара Калинович><span class=Тамара Калинович

Заступник директора департаменту соціальної політики Олег Главацький розповів, що в тих приміщеннях, які вони займають в будівлі РАЦСу, також відключали опалення в кінці опалювального сезону. Також вони просили керівництво РАЦСу віддати їм одне з приміщень для облаштування архіву, однак позитивної відповіді не отримали.

Олег Главацький><span class=Олег Главацький
Один з архівів РАЦСу><span class=Один з архівів РАЦСу
Кабінет Тамари Калинович><span class=Кабінет Тамари Калинович

"Ми задоволені приміщенням, в якому ми перебуваємо. Однак ми подали заявку на приміщення для архіву. Оскільки в департаменті всі справи зберігаються у паперовому вигляді і місця для них фізично не вистачає", - сказав Олег Главацький.

Лілія Галан додала, що в РАЦСі є 5 архівів, тому їх "можна трошечки потіснити".

Тамара Калинович зазначила, що в них працює 14 працівників. Загальний розмір площі приміщень обласного та міського РАЦСів становить 2 тисячі метрів квадратних, більшість з яких, за словами Тамари Калинович, "з'їдають" величезні холи та зали для урочистих весільних обрядів.

За словами Тамари Калинович, величезні холи За словами Тамари Калинович, величезні холи "з'їдають" значну частину приміщень

Депутат Павло Данильчук зауважив, що термін оренди на приміщення, які займає РАЦС, закінчується 31 травня. Однак начальник управління комунальним майном Луцькради стверджує, що відповідного листа на продовження оренди, який має подаватись мінімум за 30 днів до закінчення оренди немає.

"Це вже очевидні порушення", - зауважив Павло Данильчук.

Він додав, що ряд приміщень РАЦСу насправді не потрібні. Тому запропонував на наступний понеділок напрацювати пропозиції щодо майбутньої оренди та використання тих чи інших приміщень РАЦСом.

Депутати Павло Данильчук та Сергій Була><span class=Депутати Павло Данильчук та Сергій Була

Надрукувати
мітки:
коментарів