Поділитись:

У Грузії затримали українку з 10 дітьми: її підозрюють у торгівлі неповнолітніми

Субота, 27 квітня 2019, 06:33
У Грузії затримали українку з 10 дітьми: її підозрюють у торгівлі неповнолітніми

Українку, яка супроводжувала 10 дітей з України, затримали у Грузії за звинуваченням у торгівлі неповнолітніми.

Про це йдеться на сайті Міністерства внутрішніх справ Грузії, — каже theБабель.

Під час спільної операції співробітників департаменту центральної кримінальної поліції і Генеральної прокуратури жінку затримали в одній з лікарень міста Кутаїсі.

Слідством встановлено, що підозрювана разом із 10 малолітніми дітьми приїхала з Росії до Грузії 8 квітня 2019 року і мала намір потрапити на окуповану територію Абхазії. Для перетину кордону вона орендувала в Мегрелії тимчасове житло, в якому перебувала з дітьми кілька днів.

«Згідно з документами, отриманими в межах розслідування, всі 10 є дітьми затриманої та носять її прізвище. Однак 4 дітей народжені у 2017 році, що викликало підозру в торгівлі неповнолітніми», — йдеться в заяві МВС Грузії.

Коли правоохоронці провели необхідні слідчі дії, зокрема опитали свідків, вони встановили, що жінка поводилась з дітьми агресивно й утримувала їх в неналежних умовах. Усіх дітей забрали від матері. Також стало відомо, що затримана може і не бути матірʼю дітей. Щоб знати це напевне, призначено біологічну експертизу.

«З метою забезпечення безпеки та захисту здоров'я дітей двоє малолітніх залишаються під наглядом у медичному закладі, а вісім дітей розміщені у відповідних установах Агентства соціального обслуговування (малих установах сімейного типу та будинку дитини)», — заявили в МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масштабна бійка школярів у Луцьку: "банда 40-го" проти "банди сусіднього двору"

Надрукувати
мітки:
коментарів