Поділитись:

Паркування і світлофори: патрульні назвали основні проблеми в Луцьку

П'ятниця, 26 квітня 2019, 12:00

Станом на квітень 2019 залишаються неусуненими значні вибоїни, напливи та руйнування на вулицях Луцька, а це негативно впливає на безпеку дорожнього руху. Також особливу увагу треба приділити встановленню світлофорів та паркуванню. 

На цьому наголошують у Патрульній поліції Волині. 

Також патрульні зауважили, що під час виконання ремонтних робіт на вулицях міста погано організовують дорожній рух. Працівники патрульної поліції при проведенні перевірок виявляють численні порушення нормативів з безпеки дорожнього руху при обладнанні місць проведення робіт. Є факти, коли взагалі відсутні будь-які дорожні знаки в місцях проведення дорожніх робіт. Незадовільний стан покриття вулиць та відсутність облаштування місць проведення дорожніх робіт негативно позначається на безпеці дорожнього руху, змушує водіїв транспортних засобів різко гальмувати та маневрувати, що створює аварійні ситуації.

Також поліцейські зафіксували, що із 49 світлофорних об’єктів в обласному центрі 8 світлофорів, які перебувають на балансі Луцької міської ради, потребують реконструкції та капітального ремонту із зміною апаратури.

Звернули поліцейські увагу і на облаштування місць паркування для осіб з інвалідністю на парковках міста біля ринків: "Завокзальний", "Центральний", "Північний".
На вулично-шляховій мережі міста існує глобальна проблема з відсутністю достатньої кількості спеціально відведених місць для паркування транспортних засобів, зокрема біля ринків "Привокзального" та "Центрального", а також в центральній частині міста, що не забезпечує зручні та комфортні умови для учасників дорожнього руху.  Для гарантування безпеки дорожнього руху поблизу окремих шкільних та дошкільних навчальних закладів слід обмежити швидкість руху транспорту за допомогою пристроїв примусового зниження швидкості.

Зауважимо, що в поточному році (за три місяці 2019) в області зареєстровано 612 ДТП, з них 142 – з потерпілими, що на 4% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Кількість загиблих зменшилась на 14 %, на 10 % знизилась кількість травмованих у ДТП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів