Поділитись:

Волинян закликають заплатити за землю, аби не було штрафів

П'ятниця, 26 квітня 2019, 09:35

Понад 28,5 тисячі податкових повідомлень-рішень про нараховану суму земельного податку надіслано волинянам, котрі мають у власності земельні ділянки. Їм нараховано 9,3 мільйона гривень земельного податку.

Відповідно до вимог закону, фіскали продовжують опрацьовувати наявну в органах ДФС інформацію про землевласників та надсилати повідомлення – рішення про нараховану суму податку, – повідомляють в ГУ ДФС у Волинській області. 

Від моменту отримання такого документа кожен платник упродовж шістдесяти днів зобов’язаний перерахувати вказану суму земельного податку на зазначені реквізити. У випадку наявності у повідомленні недостовірної інформації щодо власника земельної ділянки чи площі, на яку нараховано платіж, варто завітати до державної податкової інспекції з тим, щоб провести звірку, – наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

«Сплачений земельний податок зараховується до бюджету громади, на території якої розташована земельна ділянка. Тобто, сплачені громадянами –землевласниками кошти будуть використані на вирішення соціально важливих для громади питань. Водночас ми застерігаємо громадян від накопичення боргу. Як переконує досвід минулих років, чимало волинян не виконали свого обов’язку щодо сплати земельного податку, відповідно потрапили до переліку боржників. Просимо волинян бути відповідальними та підтримати громаду, сплативши у визначені строки земельний податок», – зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Несвоєчасна сплата земельного податку призводить до нарахування штрафу та пені.

Якщо ви власник земельної ділянки, але ще не отримали повідомлення про нараховану суму земельного податку, радять відвідати Центр обслуговування платників при державній податковій інспекції та з’ясувати інформацію щодо причин відсутності такого повідомлення. Завітати до Центру обслуговування платників повинні і ті громадяни, котрі змінили адресу проживання, але не внесли відповідні зміни до своїх реєстраційних даних в податкових органах.

Очевидно, що таким землевласникам повідомлення-рішення надсилалися за попередньою адресою. В зв’язку з відсутністю платника за місцем проживання повідомлення – рішення не вручалося та повернулося з відміткою про відсутність платника за вказаною адресою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів