Вітів розкритикував документ про конкурс керівників держпідприємств Волині

Середа, 11 травня 2016, 13:43

Голова комісії Волинської облради Анатолій Вітів висловив чимало зауважень до Положення про порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників підприємств, установ, організацій в області.

Обговорення відбулося під час засіданні постійної комісії облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією 11 травня.

На розгляд згадане положення представила заступник начальника відділу з питань управління об'єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та земель комунальної власності Мирослава Якимчук

Голова комісії Анатолій Вітів висловив думку, що комісія не може працювати у складі, який запропоновано у цьому положенні, а саме не менше 7-ми чоловік.

Також Вітів звернув увагу на перелік завдань конкурсної комісії, зокрема пункт про те, що комісія "розглядає скарги учасників конкурсу, пов'язані з рішенням конкурсної комісії".

"Конкурсна комісія розглядає скарги на рішення. Це що? Чи може комісія розглядати скарги, які стосуються її ж рішень?", – запитує голова комісії.

Як вважає Вітів, у запропонованому положенні в комісії недостатньо представлені представники громадськості.

"Склад комісії в мене викликає багато питань. Ми не підключили громадськість. Ми призначаємо директорів комунальних, наших, так би мовити, підприємств. І там немає громадськості", – зазначає голова комісії.

Вітів додав, що нечітко розписано пункт про те, хто може бути учасником комісії, і запропонував відхилити положення і відправити на доопрацювання.

Заступник голови комісії Костянтин Зінкевич висловив думку, що це положення потрібно виставити на обговорення в сесійній залі і приймати.

У результарі двоє членів комісії Олександр Курилюк та Костянтин Зінкевич проголосували за розгляд положення на сесії Волинської обласної ради.