Поділитись:

Вітів розкритикував документ про конкурс керівників держпідприємств Волині

Середа, 11 травня 2016, 13:43
Вітів розкритикував документ про конкурс керівників держпідприємств Волині

Голова комісії Волинської облради Анатолій Вітів висловив чимало зауважень до Положення про порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників підприємств, установ, організацій в області.

Обговорення відбулося під час засіданні постійної комісії облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією 11 травня.

На розгляд згадане положення представила заступник начальника відділу з питань управління об'єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та земель комунальної власності Мирослава Якимчук

Голова комісії Анатолій Вітів висловив думку, що комісія не може працювати у складі, який запропоновано у цьому положенні, а саме не менше 7-ми чоловік.

Також Вітів звернув увагу на перелік завдань конкурсної комісії, зокрема пункт про те, що комісія "розглядає скарги учасників конкурсу, пов'язані з рішенням конкурсної комісії".

"Конкурсна комісія розглядає скарги на рішення. Це що? Чи може комісія розглядати скарги, які стосуються її ж рішень?", – запитує голова комісії.

Як вважає Вітів, у запропонованому положенні в комісії недостатньо представлені представники громадськості.

"Склад комісії в мене викликає багато питань. Ми не підключили громадськість. Ми призначаємо директорів комунальних, наших, так би мовити, підприємств. І там немає громадськості", – зазначає голова комісії.

Вітів додав, що нечітко розписано пункт про те, хто може бути учасником комісії, і запропонував відхилити положення і відправити на доопрацювання.

Заступник голови комісії Костянтин Зінкевич висловив думку, що це положення потрібно виставити на обговорення в сесійній залі і приймати.

У результарі двоє членів комісії Олександр Курилюк та Костянтин Зінкевич проголосували за розгляд положення на сесії Волинської обласної ради.

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024