Поділитись:

Банки скорочують філіальну мережу: інфографіка

Середа, 11 травня 2016, 20:15
Банки скорочують філіальну мережу: інфографіка

За даними Національного банку України за минулий рік кількість відділень зменшилася на 3 211 (до 11 871).

За перший квартал цього року банки закрили ще 544 структурні підрозділи. Незважаючи на масову оптимізацію, кількість відділень на одну людину в Україні перебуває на рівні європейських країн: Італії або Іспанії, – ЛігаБізнесІнформ.

"А ось з точки зору ефективності неабияк відстає від Польщі, Росії, США", - говорить директор департаменту з роздрібного бізнесу VTB Bank (Україна) Олена Шостак.

Банки намагаються підвищити свою ефективність, закриваючи зайві відділення.

Банки скорочують філіальну мережу: інфографіка

"Для фінустанов це реальна можливість оптимізувати витрати і сфокусувати персонал на продажах та залученні нових клієнтів. Наприклад, на кожному активному користувачі системи інтернет-банкінгу банк економить не менше 2 гривень на місяць", - говорить голова правління UniCredit Bank Тамара Савощенко.

Лідером з оптимізації мережі став ПриватБанк. За 1 квартал його мережа зменшилася на 237 відділень.

"Оптимізація мережі йде під клієнтопотік. Цей живий процес банк відстежує і реагує на потреби клієнтів. Ми відкриваємо сучасні цифрові відділення. Замість двох маленьких на одній вулиці відкривається одне велике", – пояснили в прес-службі ПриватБанку.

Майже в два рази менше відділень закрив державний Ощадбанк - 137 відділення за перший квартал.

Нарощували мережу в основному невеликі банки, у яких було мало відділень. З великих банків в минулому році серйозно збільшив мережу тільки ПУМБ. Допомогло об'єднання ПУМБу з Банком Ренесанс Кредит.

Банкіри говорять, що кількість банківських відділень в країні продовжує скорочуватися.

Надрукувати
мітки:
коментарів