Поділитись:

Гунчик та Палиця не поділили новостворену агенцію

Середа, 11 травня 2016, 12:29
Гунчик та Палиця  не поділили новостворену агенцію

На "майновій" комісії винесли проект рішення про створення установи "Агенція регіонального розвитку у Волинській області", який підписав голова Волинської обласної ради Ігор Палиця, незважаючи на те, що таку установу вже створено розпорядженням голови Волинської ОДА Володимиром Гунчиком.

Про це стало відомо у середу, 11 травня, під час засідання постійної комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Керівник справами Волиньради Дмитро Дубняк зазначив, що 25 квітня проект рішення про створення цієї установи вніс Ігор Палиця. Представники ОДА з пропозицією виступити співзасновником до облради не зверталися. А розпорядженням голови ОДА створено аналогічну агенцію, внаслідок реорганізації Офісу реформ.

Депутат В'ячеслав Рубльов зауважив, що поки голова облради не вніс цей проект рішення, то у ВОДА ніхто не займався цим питанням.

"Якщо представники ОДА хочуть бути співзасновниками, то повинні були б бути присутні на засіданні комісії, але вони вирішили по-іншому, це багато про що говорить", – сказав обранець громади.

Член фракіції "Батьківщина" Сергій Слабенко переконаний, що не варто створювати дві однакові установи, якщо вже голова ОДА підписав відповідне розпорядження.

"Подякуємо Палиці, що він прискорив цей процес, але не варто зараз створювати дві таких агенцї", – висловився депутат.

Голова комісії Микола Буліга відмітив, що між керівниками області відчувається суперництво.

"Це нагадує ситуацію, коли Володимир Бондар змагався із "Батьківщиною" за те, хто перший внесе звернення щодо звільнення Савченко", – підмітив Буліга.

Депутатка Валентина Касарда також відмітила протистояння між головами та депутатами.

"Ми постійно сваримося, політичні сварки. Голова облради, коли обирався, сказав, що прийшов дбати про Волинь, непотрібно протистояти один одному", – каже жінка.

В'ячеслав Рубльов запропонував винести це питання на сесію і дати можливість головним посадовцям області домовитися між собою.

У підсумку більшість членів комісії рішення про створення установи "Агенція регіонального розвитку у Волинській області" підтримала.

Надрукувати
мітки:
коментарів