Поділитись:

Продаж майна і спадок: звідки у волинян беруться мільйони

Понеділок, 22 квітня 2019, 09:15

Понад чотири тисячі волинян відзвітувалися про отримані торік доходи. Загальна сума задекларованого доходу вже склала 476 мільйонів гривень.

Про це повідомили в управлінні податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Волинській області.

Аналітика свідчить, що найбільші доходи волиняни отримали від продажу рухомого і нерухомого майна – 79,8 мільйона гривень. Саме про такі доходи відзвітувалося 263 особи.

Тим часом, 635 громадян отримали у спадок майно вартістю 64,8 мільйона гривень, про що вказали у своїх деклараціях. Про іноземні доходи відзвітувалося 90 громадян, які задекларували 9 мільйонів гривень.

«Деклараційна кампанія завершується 2 травня. Тобто, волиняни, котрі ще не подали річну податкову декларацію, можуть це зробити в державній податковій інспекції за місцем реєстрації. Власне перебіг деклараційного процесу свідчить, що органи ДФС створили максимально сприятливі умови для подання декларацій. Тож зробити внесок у розвиток своєї країни, задекларувавши доходи, з яких торік не було сплачено податків, має можливість і обов’язок кожен», – нагадує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Звертаємо увагу, що громадянин сам обирає спосіб подачі декларації – особисто, або уповноваженою особою, поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше, ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання декларації. Тим часом, ДФС пропонує більш сучасний формат звітування – через Електронний кабінет, з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису. Тобто, кожен може самостійно обрати найбільш зручний і доступний спосіб спілкування з ДФС.

Довідково:

з графіком роботи Центрів обслуговування платників можна ознайомитися на субсайті територіальних органів ДФС у Волинській області за адресою vl.sfs.gov.ua. До послуг кожного декларанта – тематичний банер «Деклараційна кампанія 2019», у якому містяться інформаційно-роз’яснювальні матеріали щодо особливостей подання декларації про доходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів