Поділитись:

Повернення судами одіозних міліцейських на посади – це поразка, – волинський нардеп

Середа, 11 травня 2016, 12:00
Повернення судами одіозних міліцейських на посади – це поразка, – волинський нардеп

Народний депутат від Волині Ігор Гузь вважає, що поновлення через суд на своїх посадах міліціонерів, які не пройшли переатестації, – це поразка.

Про це політик зазначив на прес-конференції 10 травня у Луцьку.

"Це локальна поразка всіх здорових сил в суспільстві, коли суди не зовсім обґрунтовано починають повертати на посади одіозних посадовців, усупереч рішенню атестаційної комісії", – заявив депутат.

Політик висловив сподівання, що керівник Національної поліції Хатія Деканоїдзе та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков "знайдуть інструментарій, незалежно від рішень судів".

На думку Ігоря Гузя, якщо правоохоронець пропрацював 20 років у структурі Міністерства внутрішніх справ, то це не дає йому гарантованої перепустки на певну посаду у майбутньому.

Нардеп зазначив, що в українських судах очищення після Майдану не відбулося, на відміну від міліції, де все-таки відбулися певні зміни. Гузь зауважив, що потрібно боротися і шукати інструменти проти відповідних рішень суду.

Нагадаємо, що у Волинському окружному адміністративному суді нещодавно прокотилася хвиля поновлень на посадах міліціонерів, які не пройшли переатестації.

Зокрема, відстояти свою посаду 28 квітня вдалося колишньому начальнику Луцького міського відділу поліції Ігорю Муковозу.

6 травня адміністративний суд задовольнив позов екс-начальника Шацького відділу поліції Анатолія Оксентюка.

Поновитися на своїх посадах через суд вдалося ще кільком колишнім правоохоронцям, зокрема Сергієві Федончуку, Олені Федь, Олександрові Ручину та Олександру Стрельчукові.

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024