Поділитись:

На Волині зросла сплата податку на додану вартість

П'ятниця, 19 квітня 2019, 08:58

Упродовж першого кварталу 2019 року волинські суб’єкти господарювання сплатили до держбюджету 377 мільйонів гривень податку на додану вартість.

Таким чином ріст сплати ПДВ в області склав 27,3 відсотка проти аналогічних показників минулого року, – інформує ГУ ДФС у Волинській області. 

Такої позитивної динаміки досягнуто як завдяки підвищенню якості адміністрування, так і шляхом активної взаємодії з представниками бізнесу, зокрема в частині попередження можливих ризиків.

"Економічні тенденції та показники розвитку країни мають безпосередній вплив на ситуацію зі сплатою податків. Тож, ріст сплати ПДВ, як і загалом надходжень до бюджетів усіх рівнів, пов’язуємо з належним податковим упроводом платників ПДВ та економічним пожвавленням. Окремо варто зазначити, що електронний формат спілкування платників ПДВ з фіскалами дозволяє своєчасно реагувати на ризики несплати, запобігає використанню схем мінімізації та виключає суб’єктивний чинник", - зазначила начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Як свідчить аналітика, у структурі надходжень податків до держбюджету в області саме ПДВ займає найбільшу частку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За три місяці волиняни сплатили понад 70 мільйонів гривень військового збору

Надрукувати
мітки:
коментарів