Поділитись:

Як на Волині вирощують курятину без антибіотиків (фото)*

П'ятниця, 19 квітня 2019, 14:00
Як на Волині вирощують курятину без антибіотиків (фото)*

У середині серпня 2017 року до складу акціонерів ПрАТ "Володимир-Волинська птахофабрика" увійшов голландський фонд SafedamЦя подія стала відправною точкою для створення нової торгової марки "Епікур" – курячого м'яса вирощеного без антибіотиків та стимуляцію росту.

У суботу, 13 квітня (2019-го), компанія офіційно розпочала будівництво нового переробного цеху "Епікур" вартістю 38 мільйонів євро, який дозволить підприємству збільшити виробництво м'яса вдвічі та допоможе вийти з інноваційним продуктом ТМ "Епікур" на європейські ринки.

ІА "Конкурент" завітало у гості до "Володимир-Волинської птахофабрики" та на власні очі побачило, як на Волині розвивається виробництво здорової та корисної курятини, вирощеної без антибіотиків та стимуляції росту.

***

"Володимир-Волинська птахофабрика" розташована в селі Федорівка, за 12 кілометрів від україно-польського кордону. До інфраструктури птахофабрики входить 100 пташників, розташованих на 11-х майданчиках з вирощування птиці, власний переробний цех та комбікормовий завод потужністю у 50 тонн виробленої сировини за годину.

Підприємство закуповує курчат у постачальників з Польщі, Угорщини, Голландії та вирощує їх упродовж 42-45 діб, відповідно до власної рецептури вигодування птиці. Курей забезпечують лише натуральними зерновими кормами з сої, кукурудзи та  пшениці. 

Як на Волині вирощують курятину без антибіотиків (фото)*

Як на Волині вирощують курятину без антибіотиків (фото)*

Як на Волині вирощують курятину без антибіотиків (фото)*

Як на Волині вирощують курятину без антибіотиків (фото)*

(на фото: потужності комбікормового заводу)

Відсутність антибіотиків та інших шкідливих домішок на всіх етапах виробництва підверджують регулярні аналізи в державних профільних лабораторіях на 10-й, 20-й, 30-й та 42-й дні вирощування курки. Окрім цього, проводяться додаткові лабораторні дослідження перед пакуванням продукції.

Пташники забезпечені системою дистанційного контролю мікроклімату, яка дозволя ефективно контролювати та оперативно налаштовувати параметри вентиляції, волості та температури. Обігріваються курячі "казарми" за допомогою інфрачервоних брудерів, газогенераторів та твердопаливних котелень.

Як на Волині вирощують курятину без антибіотиків (фото)*

Як на Волині вирощують курятину без антибіотиків (фото)*

Як на Волині вирощують курятину без антибіотиків (фото)*

Для дотримання необхідних санітарних норм, працівникам підприємства не дозволяється тримати птицю вдома. А для того, щоб хоча б потрапити на територію пташника, потрібно обов'язково прийняти душ та одягнути спецодяг.

***

Як на Волині вирощують курятину без антибіотиків (фото)*

Генеральна директорка "Володимир-Волинської птахофабрики" Аліна Сич зазначає, продукція ТМ "Епікур" щомісяця нарощує попит споживачів майже на 40 %:

"Незважаючи на короткий час існування торгової марки "Епікур", нашу курятину вже полюбили сотні тисяч українців. Передусім це люди, які дотримуються та пропагують здоровий спосіб життя.

Бізнесвумен каже, що компанія стала піонером з виробництва курячого м'яса без використання антибіотиків в Україні та хоче розвиватися саме на внутрішньому ринку. З її слів, новий переробний цех (потужність 13 500 бройлерів на годину), в будівництво якого інвестовано 38 мільйонів євро, буде відведено саме для продукції "Епікур". М'ясо цього бренду реалізовують у великих торгівелних мережах: "Ашан", "Метро", "Фуршет", "МегаМаркет", "Велика кишеня" та інших. Також у компанії планують невдовзі зайти на прилавки супермаркетів "Сільпо".

Окрім цього, разом з розвитком нового бренду ТМ "Епікур" популяризовує ЗСЖ (здоровий спосіб життя), закликаючи дотримуватися правильного харчування та займатися спортом.

"Ми розраховуємо, що Волинь буде гордитися, що на її території працює таке новітнє та прогресивне підприємство, як наше!" – резюмувала Аліна Сич. 

Довідка: ПрАТ "Володимир-Волинська птахофабрика"  – сучасне україно-голландське підприємство, яке входить до трійки лідерів національного ринку курятини. За результатами 2017 року частка птахофабрики за обсягом виробництва становила 6%. Генеральний директор птахофабрики – Аліна Сич. Бренд "Епікур" входить до складу групи компаній OPEN MIND. Засновник та СЕО OPEN MIND – Олексій Коваленко.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Керівник волинського підприємства - в загальноукраїнській номінації "Людина року -2017"

Надрукувати
мітки:
коментарів