Поділитись:

Суд визнав націоналізацію ПриватБанку незаконною

Четвер, 18 квітня 2019, 15:00

Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету Міністрів щодо націоналізації ПриватБанку.

Про це інформує Економічна правда з посиланням на рішення суду. 

Суд визнав протиправним і скасував рішення про виведення неплатоспроможного ПриватБанку з ринку за участю держави.

"Суд ... визнав протиправними рішення відповідачів, наслідком яких стала націоналізація ПАТ "КБ "Приватбанк", та визнав нечинним з моменту укладення договір купівлі-продажу державою акцій банку", – йдеться у повідомленні.

На думку суддів, процедура виведення ПриватБанку з ринку порушувала норми чинного законодавства.

"Підставами для ухвалення такого рішення були, зокрема, недоведеність відповідачами наявності визначених законом підстав для віднесення ПАТ "КБ "Приватбанк" до категорії неплатоспроможних, внаслідок чого в подальшому було ініційовано процедуру його націоналізації, та власне порушення процедури націоналізації банку, порядок якої регламентований на законодавчому рівні", – повідомили в суді. 

Відтак, зазначили в суді, процедура націоналізації ПАТ "КБ "ПриватБанк" була визнана судом безпідставною та такою, що здійснена з численними порушенням чинного на той момент законодавства, наслідком чого стало неправомірне втручання держави у право акціонерів банку, зокрема позивача, мирно володіти належним їм майном, що є порушенням як вимог національного законодавства, зокрема Конституції України, так і положень міжнародних стандартів у цій сфері. 

Нагадаємо: Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про націоналізації ПриватБанку в грудні 2016 року. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів