Поділитись:

Екс-президент Перу застрелився під час арешту (відео)

Четвер, 18 квітня 2019, 03:20

Колишній президент Перу помер у лікарні після спроби суїциду. Алана Гарсію намагалися затримати в його будинку поліцейські за підозрою в отриманні хабарів від бразильської будівельної компанії Odebrecht. Сам Гарсія звинувачення раніше відкидав. 

Як повідомляє УНІАН, поліція прийшла в будинок Гарсіа в середу, той попросив дати йому час на дзвінок адвокату і зачинився в одній з кімнат. Трохи пізніше поліцейські виявили Гарсію з пораненням голови. Екс-президента екстрено госпіталізували.

Після спроби суїциду Гарсія тричі пережив зупинку серця, але кожен раз був реанімований бригадою медиків, які боролися за його життя, розповіла міністр охорони здоров'я Перу Зулема Томас.

На думку слідчих, Алан Гарсія, займаючи посаду президента вдруге, з 2006 по 2011 роки, отримував хабарі від бразильської будівельної компанії Odebrecht у зв'язку з її участю в проекті будівництва лінії метро в перуанській столиці Лімі.

Представники компанії вже визнали, що починаючи з 2004 року вони сплачували хабарі перуанським чиновникам різного рангу на загальну суму понад $30 млн.

Бразильський будівельний гігант брав участь у низці великих інфраструктурних проектів під час підготовки до чемпіонату світу з футболу 2014 року і Олімпійських ігор 2016 року, а також багатьох інших.

Опинившись в центрі антикорупційного розслідування, представники компанії змушені були зізнатися, що компанія регулярно дає хабарі місцевим чиновникам більш ніж у половині країн Латинської Америки, а також в Анголі і Мозамбіку.

На думку слідчих, Odebrecht підкуповував чиновників і політиків в обмін на вигідні будівельні контракти.

В результаті скандалу в сфері уваги правоохоронних органів виявилися політики в різних країнах Латинської Америки.

Чотири колишніх президенти Перу, які керували країною в останні роки, опинилися під слідством за звинуваченням у корупції, а п'ятий – Альберто Фухіморі – вже відбуває тюремний термін у зв'язку з корупцією і порушенням прав людини.

Не уникли звинувачень у зв'язку з хабарами від Odebrecht і представники опозиції: її лідер Кейко Фухіморі також перебуває в попередньому ув'язненні за звинуваченням в отриманні хабара в розмірі $1,2 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупція сто років тому: як обкрадали армію УНР і до чого це призвело

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 березня 2024
07 березня 2024
05 березня 2024
26 лютого 2024
14 лютого 2024
27 січня 2024
11 січня 2024
09 січня 2024
27 грудня 2023
13 грудня 2023