Поділитись:

У Британії перевірятимуть вік користувачів порносайтів

Четвер, 18 квітня 2019, 01:47
У Британії перевірятимуть вік користувачів порносайтів

Велика Британія стане першою країною в світі, яка запровадить обов’язкову перевірку віку відвідувачів порнографічних сайтів.

Про це повідомляє Європейська правда, посилаючись на агентство Reuters.

З 15 липня комерційні провайдери інтернет-порнографії будуть зобов’язані перевіряти, чи досягли відвідувачі сайтів 18-річного віку. Веб-сайти, що порушуватимуть новий закон, ризикують бути заблокованими у Британії.

Як заявила міністр з питань цифрової та креативної індустрій Марго Джеймс, таке рішення пов’язане з тим, що дорослий контент сьогодні занадто доступний для дітей.

"Запровадження обов'язкової вікової перевірки є першим у світі, і ми знайшли час, щоб збалансувати проблеми конфіденційності з необхідністю захистити дітей від небажаного контенту", – сказала Джеймс.

Уряд Британії заявив, що він взяв до уваги занепокоєння з приводу конфіденційності, тому перевірки віку не будуть спрямовані на встановлення особи людей.

Згідно з рішенням, порнографічні сайти, які продають контент для дорослих або надають його безкоштовно, будуть вимушені наймати компанії, які перевірятимуть вік користувачів.

Для верифікації віку пропонують різні способи, у тому числі купівля спеціальних квитків у магазинах офлайн, використання паспорта або кредитної карти онлайн.

Сайти, де порнографічний контент займає менше третини від загального контенту, будуть звільнені від нових вимог, поки вони не позиціонуватимуть себе як такі, що пропонують порнографічний контент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіберполіція затримала вінничанку, яка знімала порно зі своїм 4-річним сином (відео, фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 березня 2024
07 березня 2024
28 січня 2024
13 січня 2024
16 грудня 2023
06 грудня 2023
15 листопада 2023
10 листопада 2023
18 жовтня 2023