Поділитись:

"Волиньгаз Збут" підозрюють у газових махінаціях на 14 мільйонів гривень

Четвер, 18 квітня 2019, 09:10

ТОВ "Волиньгаз Збут" фігурує у злочинній схемі, за якою заробляли гроші на газових тарифах. 

Про це стало відомо з ухвали Шевченківського районного суду від 21 березня 2019 року.

Виявляється, посадові особи ТОВ "РГК Трейдінг" у змові з керівництвом підконтрольних Операторів газорозподільних систем, які входять до Групи компаній ТОВ "Регіональна газова компанія", а також невстановленими посадовими особами АТ «Укртрансгаз», організували схему з протиправного заволодіння коштами тарифу на послуги з розподілу природного газу в обсязі різниці між оплаченими Операторами ГРМ та фактично поставленими ТОВ "РКГ Трейдінг" обсягами нормативних втрат та виробничо-технологічних витрат природного газу газорозподільчих мереж. А також подальшим виведенням коштів у вказаному розмірі у тіньовий обіг.

Як повідомило слідство, за 2018 рік за цією схемою Оператори ГРМ задля подальшого привласнення через ТОВ «РГК Трейдінг» вивели під виглядом закупівлі природного газу на покриття ВТВ понад 2,5 млрд грн з тарифу на послуги з розподілу природного газу. Зокрема розбіжність між податковими накладними та балансами АТ "Укртрансгаз" становить 264723,6 тис. м. куб. Ці гроші як із залученням транзитерів в особі пов'язаних із ТОВ "РГК" газових трейдерів ТОВ "Статус-Трейд" та ТОВ "Волиньгаз Збут", так і напряму були виведені у тіньовий обіг. Через ТОВ «Статус-Трейд» вивели близько 1 млрд грн (розбіжність між податковими накладними та балансами АТ "Укртрансгаз" становить 94166,697 тис. м. куб.). Через ТОВ «Волиньгаз Збут» – 14 млн грн (розбіжність між податковими накладними та балансами АТ "Укртрансгаз" становить 1020 тис. м. куб.).

Операції здійснювали через ПАТ «Банк «Український капітал». Відтак слідчий просив суд надати тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають там. Суд задовольнив клопотання частково.  

Довідково (за матеріалами Бізнес.Цензор): 

Найбільшим утримувачем операторів газорозподільчих мереж (ГРМ) є Дмитро Фірташ. До його сфери впливу офіційно входять 18 операторів ГРМ, ще декілька контролюються його бізнес-партнерами: Юрієм Бойко, Ігорем Вороніним та Юрієм Величко. Облгази Фірташ сконцентрував в групі "Регіональна газова компанія" (РГК). До цього переліку входить і ПАТ "Волиньгаз".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів