Поділитись:

У Луцьку з паркохамами почали боротися інспектори з паркування (фото)

Середа, 17 квітня 2019, 13:33

Ще 27 вересня, вступив у дію закон, який мав змінити культуру паркування українських водіїв. Завдяки йому у містах мали з’явитися інспектори з паркування та дбати, аби водії паркували свої автівки правильно.

Саме виконання цього закону спричинило й Луцьку появу інспекторів з паркування департаменту муніципальної варти, які від сьогодні, 17 квітня, розпочали роботу.

Нині на вулицях Луцька паркування не за правилами дорожнього руху не сходитиме з рук. Завдяки новому закону розміри штрафів стали вищими. Однак якщо штраф сплачують протягом 10 банківських днів, буде надана знижка у 50 %.

Зі слів директорки департаменту мунципальної варти Юлії Сиротинської, луцькі інспектори з паркування оформлятимуть повідомлення водіям за кілька хвилин, адже у них все комп’ютеризовано.

«В інших містах інспектори пишуть вручну», – зазначила Юлія Сиротинська.

Шукати паркохамів довго не довелося, одразу поблизу департаменту водій припаркував авто за 4 метри до пішохідного переходу (потрібно паркувати не менше ніж за 10 метрів) та створював першкоду для проїзду іншим машинам. Тож інспектор, зафіксувавши порушення на фото та вимірявши відстань автомобіля до переходу лазерним світлодалеміром, згенерував повідомлення та залишив його під щітками склоочисника. Штраф – 510 гривень.

Зі слів інспекторів, водії можуть оскаржити повідомлення протягом 10 днів у суді. А побачити про своє притягнення до адміністративної відповідальності могтимуть на сайті Луцької міської ради в сервісі «Постанови у справах про адміністративні правопорушення» (https://inspector.lutskrada.gov.ua).

Варто додати, що якщо інспектори з паркування фіксують на місці порушення водія, то повідомлення отримує саме він, якщо ж водія на місці немає – залишають повідомлення для власника автомобіля.

Під час роботи інспектори мають сертифікований планшет, принтер, лазерний світлодалемір та  бодікамери. Останні, зі слів самих працівників муніципальної варти, потрібні для фіксації різного роду ситуацій, бо «є різні люди».

Інспектори з паркування від сьогодні будуть працювати по всій території Луцька.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів