Патрульні навчали лучан правильно переходити дорогу (фото)

Середа, 17 квітня 2019, 04:32

У Луцьку інспектори патрульної поліці навчали місцевих жителів правильно переходити дорогу.

Про це інформує прес-служба патрульних у Facebook.

Київський Майдан, проспект Перемоги, проспект Соборності – це ті магістралі, де рух автотранспорту особливо інтенсивний і де великий ризик потрапити під колеса у пішоходів, якщо вони неправильно переходять дорогу.

За 3 місяці оформлено понад 500 постанов за ч. 1 ст. 127 КУпАП. Однак штраф в 51 гривню не лякає. "Завжди тут ходила і буду ходити", «Я спішу, у мене діти-водії, я все й так знаю", "Ви не маєте права мені щось доказувати", – ось такі фрази, як зазвичай, чули інспектори від порушників.

Ініціатори відпрацювання на вулицях міста креативно підійшли до превентивної роботи: вони не просто попереджали пішоходів та проводили з ними профілактичні бесіди, а й вели їх до зімітованого пішохідного переходу, де стояв відповідний знак і де їх розпитували про правила дорожнього руху.

"Більше 30 зупинених громадян – і ніхто не знав правильних відповідей на елементарні питання: чим вирізняється пішохідний перехід, в якій послідовності треба дивитись на дорогу, щоб її перейти, яка відповідальність за порушення ПДР пішоходами тощо.

Статистика, яку озвучували патрульні, а це понад 50 травмованих та 13 загиблих на дорогах області з початку року волинян, також не вражала порушників. Більшість думає, що їх це не торкнеться", – зазначила патрульна поліція.

Тим часом, окрім елементарних правил переходу через вулицю, громадянам нагадували про носіння світловідбивних елементів у темну пору доби, про особливу обережність у дощову погоду, про уважність до дітей, з якими йдуть дорогою.

"Сподіваємось, лучани задумаються над питанням особистої безпеки та безпеки своїх дітей!", – йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцькі патрульні взяли участь у "Пекельній гонці" (фото)