Поділитись:

Із травня газ для українців здорожчає

Вівторок, 16 квітня 2019, 14:55

З 1-го травня вартість газу для побутових споживачів зросте й становитиме близько 9,7-9,8 гривні за кубометр.

Про це Українським національним новинам повідомили в НАК "Нафтогаз".

"Сьогодні упродовж дня ми будемо публікувати нову ціну. Якщо дивитися на постанову Кабміну №867 ("Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу" – ред.), то в певні проміжки часу, згідно з постановою, "Нафтогаз" повинен підвищувати ціну для своїх споживачів. З 1 травня, згідно з цією постанови, ми маємо підвищувати ціну до 9,7-9,8 грн за кубометр", – пояснили в "Нафтогазі".

На питання про розпорядження Кабміну, в якому йдеться, що ціна не повинна перевищувати 8,38 грн за кубометр, у "Нафтогазі" відповіли, що зверталися до Кабінету Міністрів з цього приводу.

"Ми надсилали листа з проханням привести це розпорядження у відповідність до постанови №867. У нас виходить така ситуація, що з одного боку є розпорядження Кабміну, а з іншого – постанова. При цьому, розпорядження не вносить змін у кабмінівську постанову. І ми юридично не можемо самі змінювати ціну, відмінну від тієї, яка зазначається в постанові. Тож, ми попросили кабмін, аби вони внесли зміни до постанови або ж якось юридично врегулювали невідповідність розпорядження постанові", – зазначили в прес-службі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оштрафований "Волиньгаз" далі нараховує зайві кубометри у платіжках

Надрукувати
мітки:
коментарів