Поділитись:

У підприємця з Луцька – найсильніший удар

Вівторок, 10 травня 2016, 12:37
У підприємця з Луцька – найсильніший удар

У Луцьку 6 травня відбулися перші благодійні змагання із сили удару. Помірятися силами могли як професійні спортсмени, так і аматори.

Чемпіонат відбувався на території СОК "Адреналін-сіті". Спртсмени змагалися у трьох техніках: удар класичним стилем, удар вільним стилем та удар ногою. Учасників розділили на вагові категорії: до 70 кілограмів, до 90 кілограмів і понад 90 кілограмів, – повідомляє Волинський інформаційний портал.

Серед переможців – і луцький підприємець Василь Петрищак, який свій грошовий приз перерахував на потреби АТО. Він пробував свої сили у класичному ударі та вільному ударі в категорії до 90 кілограмів.

У підприємця з Луцька – найсильніший удар

У підприємця з Луцька – найсильніший удар

"Ці змагання для мене нові, бо у нас вони взагалі ніколи не відбувалися. Вони мені дуже сподобалися. Я радий, що у нас в Луцьку розвивається спорт. У нас постійно останнім часом проводять різні змагання. Багато підлітків і дорослих починають займатися спортом", - розповів спортсмен.

У класичному стилі Василь Петрищак "вибив" 805 кілограмів. Цікаво, що на рівні України це дуже високий результат, адже навіть чемпіони світу і Європи вибивали менше.

В ударі вільним стилем він зумів "вибити" 793 кілограми, чим і забезпечив собі почесне друге місце. Перше ж місце у цій категорії із результатом 801 кілограм посів Ігор Коломієць, який займається у спортзалі Петрищака.

У підприємця з Луцька – найсильніший удар

До слова, саме цей спортивний зал нещодавно опинився в епіцентрі скандалу. Після багатьох років існування він раптово "не вгодив" керівництву ДЮСШ №2, у приміщенні якої, власне, й розташований. Підприємцеві закидали використання приміщення, яке потрібне спортшколі, комерційні апетити тощо. Питання двічі розглядав виконком і зрештою йому поновили оренду на один рік.

Сам же Василь Петрищак наголошує: суть не в бізнесі, а в любові до спорту, адже у ДЮСШ №2 він з дитинства.

"Я займаюся спортом з 1998 року. Починав займатися греко-римською боротьбою. Мене тренував заслужений тренер Антон Федорович Шахраюк, який виховав не одного чемпіона. Після того, як наш тренер пішов на пенсію, я почав займатися в "Динамо" боксом, їздив на змагання, став другим в області. А після того почав займатися пауерліфтингом і займаюся ним вже понад 8 років. Працюю тренером, показую хороші результати, чимало вихованців мого залу стали кандидатами та майстрами спорту України", - розповідає він.

За словами Перищака, спортзал у школі існував завжди, і завжди там займалися дорослі. Просто умови були зовсім інші. Підприємець облаштував сучасну "тренажерку" з низькою ціною на абонемент.

Ситуацію ж з "війною" керівництва підприємець відверто не розуміє. Мовляв, до часу завершення оренди він мав чудові взаємини з директором та колективом. Часто допомагав доводити до ладу приміщення спортшколи, бо виріс у цьому районі і відчуває потребу в такому закладі.

За його словами, він вже має на прикметі нове приміщення для свого тренажерного залу.

Водночас підприємець переконує: спинятися у розвитку спорту не збирається, адже здоровий спосіб життя – це не тільки мода, але й реальна можливість виховувати молодь гідним новим поколінням.

Як приклад, він наводить ті ж змагання з сил удару. Опісля офіційних виступів, спробувати свої сили могли всі охочі.

У підприємця з Луцька – найсильніший удар

Надрукувати
мітки:
коментарів