Поділитись:

Шацьк: проект каналізування району та ремонт доріг

Неділя, 14 квітня 2019, 12:20

Щоб привабити туристів, У Волинській області працюють над розвитком туристичної інфраструктури, реставрацією культурних та історичних пам’яток, облаштуванням території біля них.

Про це інформує голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко на своїй сторінці у Фейсбук.

Чудовим прикладом є реалізація проекту каналізування району Шацьких озер, що вартує майже 6,5 млн євро. Окрім цього, цього року до початку сезону відпочинку запустять новий облаштований центральний пляж та реконструйовану Набережну в селі Світязь.

"Цьогоріч до сезону відпочинку ми уже запускаємо зовсім інший Шацьк. Навіть із туристичним збором. Хочемо навчити місцеві громади заробляти кошти, у хорошу розумінні цього слова. А не чекати, доки дасть держава. І ми успішно до цього йдемо" – вважає Олександр Савченко. 
До слова, туристичний збір за 2018-й рік у Щацькому районі становить 155 тис. 700 грн. За даними Шацького НПП та ДФС у Волинській області: у порівнянні із 2017-им роком туристичний збір у Шацькому районі зріс і продовжує рости.

Разом із цим, сприятиме розвитку туризму автомобільна дорога Шацьк-Ратне, що дозволить збільшити трафік між районами. Автошлях сполучає три райони: Шацький, Старовижівський та Ратнівський. Він є одним із важливих туристичних маршрутів до курортної перлини Волині – Шацьких озер. Ремонт дороги розпочнуть уже в цьому році, адже нещодавно Уряд розпорядженням від 06.02.2019р. № 130-р від затвердив перелік об’єктів та обсягів бюджетних коштів на реконструкцію, капітальний та поточний середній ремонт автомобільних доріг загального користування державного значення у 2019 році. До цього переліку потрапив напрям «Шацьк – Ратне» із передбаченим фінансуванням на 2019 рік 75 млн грн. Загалом вартість робіт становить 399 млн 649 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дорога з Липин до Луцька чекає на ремонт: готують документи

Надрукувати
мітки:
коментарів