Поділитись:

Чиновників під суд! – Андрій Покровський про екологічну ситуацію в Луцьку

П'ятниця, 12 квітня 2019, 17:08

Депутат Луцької міської ради Андрій Покровський вимагає покарати міську владу за бездіяльність, яка веде до екологічної катастрофи. 

Заяву опублікували на сторіці он-лайн приймальні депутата у мережі Facebook.

Подаємо заяву Андрія Покровського без змін:

"Луцьк на порозі екологічної катастрофи. Два роки у місті смерділо каналізаційними стоками, а зараз нас може чекати нова біда. Декілька днів тому Державна екологічна інспекція у Волинській області оштрафувала Луцьку міську раду на 4 млн 172,4 тис. гривень за «незаконну діяльність у сфері поводження з відходами».

Це чергова бездіяльність міської влади, за яку заплатить кожен лучанин.

В бюджеті постійно не вистачає коштів, щоб купити десяток квартир для воїнів-учасників АТО, дати премії нашим освітянам чи медикам, відремонтувати декілька дворів чи доріг. А ми заплатимо більше, ніж 4 мільйони гривень за непрофесійні дії луцьких посадовців!

За що цей штраф?

  • Полігон твердих побутових відходів у Брищі ПЕРЕПОВНЕНИЙ, в результаті рідкими відходами (фільтратом) сильно забруднюються навколишні землі.
  • Луцька влада не забезпечила роздільне збирання відходів.
  • Стихійними сміттєзвалищами засмічується саме місто.

Теперішня влада всіляко зловтішалася з біди львів’ян, коли після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі Львів потопав у смітті, а з ним і вся Україна. Тепер Луцьк стоїть перед подібною загрозою.

Зважаючи на це, для запобігання екологічному лиху в місті я як депутат вимагаю:

  • Терміново відзвітувати профільного заступника міського голови про екологічну ситуацію в місті.
  • Сформувати спільну комісію за участю керівництва та депутатського корпусу Луцької міської ради, спеціалістів-екологів області та міста, представників Княгининівської ОТГ для негайного аналізу та виправлення ситуації.
  • Негайно покарати винних. Звільнити та накласти адміністративні стягнення на всіх причетних за це злочинне недбальство та нанесення збитків міському бюджету.
  • Розробити план виходу із ситуації, що склалася, на основі затверджених Стратегічних цілей розвитку міста.

Тиждень тому керівництво міста звітувало про «великі» здобутки і, напевно, вже повиписувало собі чергові премії…

Влада не має права давати премії працівникам, які допустили недбальство, яке призвело до великих втрат бюджету! За такі прорахунки треба віддавати під суд і публічний осуд!"

Нагадаємо: більше 4 мільйонів гривень доведеться сплатити Департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради за незаконну діяльність у сфері поводження з відходами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучанка вказала пальцем на неприбране сміття біля Теремнівських ставків

 

Надрукувати
мітки: