Поділитись:

У Луцьку розпочинають роботу інспектори з паркування

П'ятниця, 12 квітня 2019, 11:45

З вівторка, 16 квітня, у тестовому режимі у Луцьку запрацюють перші три інспектори з паркування, які будуть стежити за дотримання громадянами правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів.

Про це повідомили у департаменті муніципальної варти Луцької міської ради.

«Впровадження інспекторів з паркування – вимога Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо реформування сфери паркування транспортних засобів», який 27 вересня 2018 року вступив в силу», – нагадали муніципали.

Та додали, інспектори з паркування діятимуть на базі департаменту муніципальної варти Луцької міської ради і будуть проводити заходи, спрямовані на дотримання громадянами правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів із здійсненням фото- та відеофіксації порушень та виноситимуть постанови у справах про адміністративні правопорушення.

До того ж інспектори будуть мати спеціальні планшети, портативні принтери для друку повідомлень про притягнення до адміністративної відповідальності та виноситимуть постанови у справах про адміністративні правопорушення на місці, згідно Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо реформування сфери паркування транспортних засобів». 

Нині, зі слів муніципалів, розроблено більше 10 маршрутів, які охоплюють близько 27 вулиць та проспектів міста, якими рухатимуться інспектори. 

До їхніх основних завдань належать: 

  • звільнення тротуарів, пішохідних переходів та смуг громадського транспорту від неправильно запаркованих транспортних засобів; 
  • розв’язання транспортних проблем міста, що зменшить навантаження на вулично-дорожню мережу; 
  • підвищення рівня якості надання послуг з паркування та рівня дисципліни з паркування; 
  • збільшення надходжень до місцевого бюджету; 
  • сприяння розвитку паркувального простору міста.

Інспектори з паркування мають право накладати адміністративне стягнення за порушення частин 1,3 ст. 122 КУпАП, частин 1,2 ст. 152-1 КУпАП.

Повідомлення та постанова по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване в автоматичному режимі, або про порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксоване в режимі фотозйомки (відеозапису), буде містити відомості про адресу веб-сайту в мережі Інтернет, на якому особа може ознайомитися із зображенням чи відеозаписом транспортного засобу в момент вчинення адміністративного правопорушення, ідентифікатор для доступу до зазначеної інформації та порядок звільнення від адміністративної відповідальності.

Окрім цього, на сайті Луцької міської ради буде діяти окремий сервіс під назвою: «Постанови у справах про адміністративні правопорушення», який доступний за адресою: https://inspector.lutskrada.gov.ua

На цьому сервісі можна буде отримати детальну інформацію щодо обставин винесення постанови про адміністративні правопорушення із зазначенням дати, місця та фото порушення. Для отримання інформації про обставини винесення постанови необхідно буде ввести номер постанови та номер державного номерного знаку транспортного засобу.

Сплатити штраф можна буде в будь якому відділені банку або пошти за наступними реквізитами:
отримувач УК у м.Луцьку /м. Луцьк/ 21081100;
код отримувача (ЄДРПОУ) 38009628;
банк отримувача Казначейство України (ЕАП);
код банку (МФО) 899998;
рах. 31419542003002;
код класифікації доходів бюджету 21081100;
найменування коду класифікації доходу бюджету «Адміністративні штрафи та інші санкції».

Департаментом муніципальної варти було докладено значну кількість зусиль для впровадження у місті Луцьку інспекторів з паркування, які в найближчому часі зможуть вирішити одну із найболючіших проблем міста – розвантаження вулиць від неправильно припаркованих транспортних засобів, з порушенням правил зупинки та стоянки.

Директорка департаменту Юлія Сиротинська на своїй сторінці у Facebook зазначила, що аналогів такої роботи в Україні немає.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів