Поділитись:

Безхатьки помирають від виліковних хвороб: дослідження

Четвер, 11 квітня 2019, 23:26
Безхатьки помирають від виліковних хвороб: дослідження

Жити в суспільстві – завдання не з легких. Ми прагнемо бути чистими й здоровими. Безхатьки часто стикаються з проблемами, які є чужими для нас.

Нове дослідження показало, що третина бездомних помирає від хвороб, які легко виліковуються у сучасних умовах, – інформує інтернет-видання technology.org

Однак, люди помилково вважають, що більшість бездомних помирають від передозування наркотиками. Проте це далеко не так.

Вчені проаналізували близько 4 000 медичних записів 600 бездомних людей, які померли в англійських лікарнях у період з 2013 по 2016 рік. Вони порівнювали причини смерті безхатьків з пересічними людьми того ж віку.  Вчені з'ясували, що більшість смертей були пов'язані з хворобами, а не від гіпотермії або передозування алкоголем і наркотиками, як вважає багато людей. Результати дослідження вражають: п'ята частина смертей виникла через рак, непрохідність кишківника або ж панкреатиту.

Вчені стверджують, що це дослідження акцентує увагу на проблемах англійської системи охорони здоров'я, але ті ж самі проблеми можна спостерігати й в інших країнах. Дослідники стверджують, що хворі безхатьки повинні бути ідентифіковані раніше, і ті, які мають ризик захворювання – повинні бути прийняті в лікарні. Однак сьогодні бездомні люди не отримують всієї необхідної уваги. Вони рідко мають можливість викликати швидку допомогу для себе, їм важко призначити візит лікаря і підготуватися до цього візиту.

Але що ми можемо зробити? Система повинна змінитися, щоб створити простір для бездомних. Необхідно внести певні зміни в цій сфері. Професор Роб Олдрідж, автор дослідження, стверджує:

«Хоч безхатькам і допомагають соціальні служби Англії за допомогою короткострокової підтримки, пов'язаної з житлом, з орієнтацією на відновлення психічних захворювань, але цього недостатньо».

Чи будуть люди готові зробити зміни на краще для бездомних?

Люди чуйні й співчутливі. Ми хочемо дбати один про одного. Однак, догляд за бездомними також потребує певних інвестицій та додаткової роботи. Для того, щоб дійсно покращити ситуацію, потрібна тісна співпраця між волонтерами та фахівцями систем охорони здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити, якщо ви в Луцьку стали безхатьком?

Надрукувати
мітки:
коментарів