Поділитись:

Як зміниться курс гривні влітку

Четвер, 11 квітня 2019, 20:00

Станом на 9 квітня НБУ офіційний курс гривні становив 26,64 грн/USD. Протягом останнього тижня курс національної валюти показав незначні коливання з тенденцією до укріплення: з 27,08 грн/USD станом на 4 квітня до 26,64.

VoxConnector запитав у керівника відділу досліджень Concorde Capital Олександра Паращія, чи збережеться поточна динаміка та чи варто чекати значного падіння гривні у найближчі місяці.

Зі слів експерта, незважаючи на поточну політичну ситуацію, найближчим часом не прогнозується суттєвих змін курсу гривні.

"У найближчі місяці ситуація на валютному ринку, на мою думку, буде визначатися виключно ринковим балансом попиту та пропозиції. Звісно, фактор політичної невизначеності також може впливати на цей баланс – якщо серед громадян посиляться очікування девальвації, пропозиція долара може впасти.  Але принаймні зараз, якщо аналізувати перспективи найближчих двох місяців, значних змін відбуватися не буде. Наш прогноз – збереження курсу на рівні 27-27,5 грн/USD", – зазначив Олександр Паращій.

Динаміка курсу за березень-початок квітня 2019 року

Джерело: minfin.com.ua, за даними НБУ

Що стосується сезонних коливань курсу національної валюти, то зазвичай весна та початок літа в Україні супроводжуються укріпленням гривні.

"Проте з поправкою на поточну політичну ситуацію це укріплення буде менш відчутним, ніж у попередні роки. Гривня лишиться у діапазоні 27-27,5 грн/USD", – зауважив експерт.

VoxConnector для ІА "Конкурент"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З початку березня українці купили в Приват24 понад 21 мільйон доларів*

 

Надрукувати
мітки:
коментарів