Поділитись:

Обсяг продажів смартфонів впав на 6%

Понеділок, 09 травня 2016, 15:15
Обсяг продажів смартфонів впав на 6%

Будь-який ринок після бурхливого зростання переходить в стадію насичення. Зазвичай, цьому передує падіння, і ринок смартфонів не став винятком.

За оцінкою аналітиків Juniper Research, в першому кварталі 2016 року в світі було продано на 6% менше смартфонів, ніж в аналогічному періоді минулого року, – інформує ubr.ua.

Причин такого падіння кілька.

По-перше, вперше в історії продажі iPhone не виросли, а навпаки - впали. Аналітики пов'язують це з великим, ніж очікувалося, успіхом моделі iPhone 6, високі продажі якої в минулому році зіпсували нинішню статистику. До того ж у Apple з'явилися проблеми в Китаї, де рости після непоганого старту буде набагато складніше, ніж припускав Тім Кук.

По-друге, практично всі виробники смартфонів зіткнулися з проблемами. Китайське диво Xiaomi на перевірці показав себе не дуже, компанії вдалося реалізувати лише 14 мільйонів смартфонів, на 1% менше, ніж в минулому році. Lenovo показала таке ж падіння. Microsoft практично здався - продажі смартфонів Lumia впали до смішних 2,3 мільйона, Sony спробував перевести кількість (проданих смартфонів) в якість (висока ціна і прибуток), що призвело практично до двократного зниження продажів.

Порівняно добре себе почувають лише Samsung і Huawei. Корейці продовжують працювати над диверсифікацією своїх доходів і запускають нові напрямки мобільного бізнесу. Китайці ж, піймавши момент, стрімко нарощують обсяги продажів.

Надрукувати
мітки:
коментарів