Поділитись:

На Волині зросла сплата податку на прибуток

Четвер, 11 квітня 2019, 09:15

На Волині підприємці у першому кварталі 2019 року сплатили до зведеного бюджету 191,9 мільйона гривень податку на прибуток. Проти аналогічного періоду торік сума сплаченого податку на прибуток в області зросла на 33,2 мільйона гривень.

Про це інформує управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

«Ми системно протидіємо ризикам несплати та запобігаємо декларуванню фіктивних збитків. Ефект нашої роботи – плюс 20,9 відсотка надходжень до держбюджету від волинських платників податку на прибуток протягом першого кварталу 2019 року», – коментує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Як запевнила керівник волинських фіскалів, саме завдяки заходам ДФС, що запобігають приховування реального прибуткового результату в діяльності бізнесу, держбюджет стабільно отримує передбачені надходження з податку на прибуток.

Важливо, що у звітному періоді до обласного бюджету від великих платників, які перебувають на обліку в Луцькому відділі податкового супроводження підприємств Львівського управління Офісу великих платників податків ДФС, надійшло 4,7 мільйона гривень податку на прибуток.

«Під час спілкування з представниками бізнесу ми наголошуємо, що декларований збитковий результат діяльності повинен мати обґрунтовані причини. Саме аналіз таких причин та факторів, що впливають на виникнення збитків, дозволяє нам своєчасно реагувати на можливі маніпуляції з показниками податкової звітності. Сучасні інформаційні технології дозволяють забезпечити якісний податковий супровід, який є одним з чинників наповнення бюджету», – підсумувала Світлана Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів