Поділитись:

"Репутація України тріщить", – Забужко розповіла про думку іноземців

Середа, 10 квітня 2019, 05:43
«Репутація України тріщить», – Забужко розповіла про думку іноземців

Ситуація, яка виникла в Україні у зв’язку із виборами президента, дивує багатьох іноземців. Про це знаменита волинська письменниця Оксана Забужко розповіла під час ефіру "Свободи Словам" на телеканалі ICTV, передає РБК-Україна.

"Всі підстави для високого рівня тривожності у суспільстві, безумовно, є. І так, безумовно – давайте не приховувати цього від себе – сьогодні є ризик втратити ось так непомітно державу, яку з-під нас можуть висмикнути до кінця року, наче килимок з-під ніг. Безперечно, цей ризик існує", – висловила вона свою думку.

За словами Забужко, її книги перекладені у 20 країнах світу, і зараз вона регулярно отримує листи від іноземних колег, які питають її, що відбувається в Україні.

Відео: Оксана Забужко розповіла про протидію пропаганді (Youtube/ICTV)

"З минулого тижня я отримую масу інформації із західних джерел, із західних видань. Отримую сигнал тривожності. І можу сказати, що репутація України зараз тріщить. Після Майдану, після 2014 року, після відсічі, яку Україна дала російській агресії, було дуже круто, подорожуючи по світу, бути українкою. Було почуття гордості за свою країну і відчуття поваги, з якою на тебе дивляться як на представницю своєї країни як друзі, так і вороги. Зараз замість цього є ось це почуття остраху перед тим, що може відбутися", – сказала вона.

За її словами, зараз ставлення до України з боку ряду іноземних експертів змінилося, і невідомо, як ситуація розвиватиметься далі.

"Україна сьогодні стала знову в черговий раз на передньому краї глобальної війни. Але ми не маємо втратити єдність, солідарність, ось це почуття гідності і гордості бути українцем. Це саме те, що стало об’єктом технологій і інформаційних атак. Ми дуже і дуже вразливі сьогодні", – підкреслила Забужко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Битва телевізора з холодильником", – Забужко про вибори

Надрукувати
мітки:
коментарів