Поділитись:

Штучний інтелект: в яких сферах люди будуть зайвими

Неділя, 08 травня 2016, 15:31

Роботизація і технології з елементами штучного інтелекту вплинуть на скорочення робочих місць не тільки в сегменті некваліфікованої праці.

У цьому переконаний голова наглядової ради групи компаній "Активінвест", голова Ради CEISD Роман Комиза

"Ви не посудомийка, не двірник і навіть не таксист. Припустимо, ви отримали нормальну освіту, трохи знаєте англійську, дружите з комп'ютером і працюєте в офісі - і на цій підставі ви вважаєте, що настільки сучасні, що вашому робочому місцю ніщо не загрожує? Боюся, що найближчим часом вас чекає великий сюрприз. І він вас навряд чи втішить", - написав Комиза у Facebook.

Результати останнього дослідження CFA Institute свідчать про те, що нові фінансові технології, засновані на роботизованих консультаційних алгоритмах, стають все більш привабливою альтернативою традиційних фінансових консультантів. Зниження витрат і спрощення транзакцій, особливо для стандартних, часто повторюваних операцій, дозволить оптимізувати результати роботи всієї фінансової галузі, яка все ще відчуває проблеми, пов'язані з наслідками кризових явищ в світовій економіці.

Більшість респондентів, включаючи понад 3000 фінансових аналітиків, спеціально відібраних з усього світу, вважають, що найбільше постраждає від впровадження автоматизованих інструментів фінансового консультування індустрія управління активами.

В цілому ж результати опитування такі:

  • управління активами - 54%;
  • банківська діяльність - 16%;
  • цінні папери - 12%;
  • страхування - 8%;
  • інше - 7%;
  • нічого із запропонованого - 2%.

"Якщо ви думаєте, що вас це не торкнеться, згадайте про те, що стало з візниками, друкарками, телефоністками тощо. Багато з цих зниклих професій, між іншим, були зовсім не з розряду "чорноробів". В якомусь сенсі, деякі навіть можна назвати технологічними. Іншими словами, промислова революція - це трохи більше, ніж пара нових прикольних ґаджетів", - зазначив Роман Комиза.

Надрукувати
мітки:
коментарів