Поділитись:

Розбавлене пальне та селфі: Дмитро Комаров із командою встановили авіарекорд (фото)

Вівторок, 09 квітня 2019, 10:50
Розбавлене пальне та селфі: Дмитро Комаров із командою встановили авіарекорд (фото)

Український телеведучий та відомий мандрівник Дмитро Комаров встановив рекорд. Він за три дні облетів усі області України.

Про це він повідомив у своєму Instagram.

«33 міста, зльоти і посадки, більше 3000 км за 3 дня. Ми зробили це) Сьогодні Віталій Зорін офіційно вручив нам дипломи від Національного Реєстру Рекордів: максимальна кількість відвіданих аеродромів за мінімальний термін. Це були дуже напружені три доби, ми вилітали з першими променями сонця і закінчували польоти прямо перед заходом. Було багато неймовірних емоцій, нереальної краси видів, але найголовніше – зустрічі з людьми. Дякую кожному, хто прийшов нас підтримати, потиснути руку і зробити селфі. До речі, це тягне на ще один рекорд», – написав Дмитро Комаров.

Нагадаємо, ведучий програми «Світ навиворіт» побував і в Луцьку у рамках встановлення рекорду.

До того ж він розповів й про неприємніть, яка трапилася з командою під час перельотів через розбавлене пальне на заправках.

«За 40 хвилин до Кам'янець-Подільського у нас різко впав тиск пального. Ми ввімкнули резервну систему – електричний насос. Але його вистачило ненадовго. Тиск впав практично до нуля, двигун «зачхав». Наш командир Ігор Табанюк дав команду: терміново пристебнути всю систему, чотирьохточкові і доручив шукати майданчик для аварійної посадки. Сам продовжив рятувати ситуацію включенням і виключенням насоса. Все було на межі. Ми розглядали польові дороги, намагаючись оцінити їх стан. Сідати без двигуна в режимі планування на пухкий ґрунт – означає, що літак зариється колесом і піде шкереберть, почне перекидатися. Це був дуже напружений момент. 200 людей, які урочисто зустрічали нас в місті, навіть не підозрювали, що ми можемо не долетіти. Зменшили оберти і швидкість до мінімуму, працювали насосом, дотягнули», – розповів Дмитро Комаров.

Також додав, що поки він спілкувався з людьми, колеги витягнули паливний фільтр (він був майже повністю забитий), хоча перед стартом рекорду на літак був встановлений новий.

«Таке паливо... Слава Богу, все обійшлося, ми промили фільтр і завершили місію. Спасибі пілотам Ігорю Табанюку, Андрію Блінову і оператору Саші Дмитрієву. Відмінна команда, пишаюся», – підсумував мандрівник.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів