Поділитись:

Люди у гарному настрої менш схильні до ризику: дослідження

Понеділок, 08 квітня 2019, 06:45
Люди у гарному настрої менш схильні до ризику: дослідження

Коли ви щасливі – ви тримаєтеся подалі від вибору, який може принести Вам негативні емоції, – повідомляє інтернет-портал technology.org

Згідно з новими дослідженнями з університету Case Western Reserve, люди стають захисниками свого гарного настрою й уникають поведінки, яка потенційно може засмутити їхні позитивні почуття.

«Наше дослідження показує, що люди, які відчувають себе позитивно, менш схильні ставити під загрозу свій емоційний стан, і це впливає на їхній вибір у житті», – розповідає Хіт Демарі, професор і завідувач кафедри психологічних наук.

«Вони ставлять собі питання: наскільки це краще? Якщо ми вже щасливі, навіщо ставити під ризик свій позитивний настрій?», –  стверджує Демарі, співавтор дослідження, опублікованого в журналі Frontiers of Psychology.

Результати відрізняються від деяких попередніх досліджень, які показали, що ризик людини збільшується після того, як вони стали успішними – відома як теорія «домашніх грошей». З усім тим, інші дослідження показують, що люди ризикують більше, коли вони програють, сподіваючись виправити ситуацію.

Демарі розробив експеримент із застосуванням модифікованого ігрового автомата. Кожен учасник отримав $ 50, в кінці експерименту він міг забрати собі свій виграш. Гравців запитували про їхні емоції після кожного натиску важіль ігрового автомата, щоб визначити, наскільки їх рішення було пов'язано з їхніми фінансами та емоційним станом.

У ході експерименту дослідники побачили, що люди ризикують найменше, коли вони перебувають у найбільш позитивному емоційному стані.

Хоч поведінка щодо ризику вивчається вже більше століття, існують і значні розбіжності між реальними  рішеннями, що пов'язані з ризиком, та тими, які передбачені дослідженнями.

"Хоча ці результати відрізняються від деяких попередніх досліджень, вони ще більше підтверджують, що наслідки життя впливають на настрій, і тоді настрій впливає на подальшу поведінку ...", – стверджує Демарі.

Результати можуть сприяти подальшому дослідженню того, як люди можуть контролювати свої емоції (наприклад, гнів, щастя і страх), які впливають на їхні рішення, а також природні реакції їх органів на стрес, такі як підвищена частота серцевих скорочень, артеріальний тиск, пітливість і вивільнення кортизолу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Існує 17 способів для вираження щастя, - вчені

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 квітня 2024
12 квітня 2024
08 квітня 2024
07 квітня 2024
06 квітня 2024
04 квітня 2024
03 квітня 2024
26 березня 2024
16 березня 2024