«Довіртеся професіоналам!» – Кличко радить кандидатам пройти тест WADA

П'ятниця, 05 квітня 2019, 15:48

Український боксер Володимир Кличко запропонував кандидатам на пост президента України Петру Порошенку та Володимиру Зеленському здати аналізи в міжнародній організації World Anti-Doping Agency.

Про це він написав у мережі Facebook.

«Сьогоднішні ранкові новини про здачу «допінг контролю» кандидатами в президенти України мене здивували і трохи розсмішили! (Справді, якби так спортсмени здавали тести на допінг, то були б усі суперменами). Адже кожен зробив це окремо і причому в «своїй лабораторії», – написав боксер.

Володимир Кличко зазначив: якщо кандидати такі відкриті і зацікавлені в об'єктивному результаті, то варто пройти обстеження репутаційно перевіреним методом в міжнародній організації World Anti-Doping Agency.

"Можу організаційно допомогти в цьому процесі, щоб це не виглядало так кустарно. Довіртеся професіоналам! 

(Р.S. Вже відправив запит про можливість таких тестів в ВАДА. Сподіваюся Кандидатам в президенти не відмовлять)", – додав спортсмен.

Нагадаємо: кандидат у президенти Володимир Зеленський записав звернення до Петра Порошенка, у якому назвав свої умови дебатів та дав 24 години чинному Президенту України на роздуми. Дебати мали б відбутися на НСК «Олімпійський». Однак там поки не отримували жодних офіційних заявокщодо них. Натомість Петро Порошенко відповів на виклик Зеленського. "Стадіон, так стадіон", – сказав він.  Згодом Петро Порошенко поклика Зеленського разом здати аналізи на вживання алкоголю та наркотиків.

Своєю чергою, Зеленський запропонував лідеру "Батьківщини" Юлії Тимошенко виступити арбітром його дебатів з президентом Петром Порошенком. На що Порошенко записав ще одне відео, де закликав Зеленського бути мужиком і не ставити умов. 

Довідково: 

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) – незалежна структура, що здійснює координацію боротьби з допінгом у спорті. Агентство було засноване в 1999 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батл аналізів": соцмережі вибухнули жартами про кандидатів