Поділитись:

Нема "євроблях" – нема черг: на кордоні говорять про позитивні зміни

П'ятниця, 05 квітня 2019, 17:17
Нема «євроблях» – нема черг: на кордоні говорять про позитивні зміни

Якщо пропуск осіб через кордон у першому кварталі залишився на рівні минулого року, то щодо транспорту за аналогічний період зафіксували зниження потоку на 460 тисяч автомобілів.

В основному така ситуація спостерігається через зменшення курсування «євробляхарів» та учасників малого прикордонного руху на кордоні з ЄС. Тому подорожі через кордон наразі стали більш комфортними та займають значно менше часу, – інформує прес-центр прикордонників. 

Також Державна прикордонна служба повідомляє, що для більш комфортної поїздки подорожувальники на автомобілях повинні мати страховий сертифікат міжнародної системи автомобільного страхування «Зелена картка», який є обов’язковим для перетину кордону. Їх наявність прикордонники перевіряють в автоматичному режимі, адже з 11 лютого 2019 року всі автомобільні пункти пропуску на державному кордоні підключено до бази даних.

Водночас, окрім покладених на Держприкордонслужбу завдань з контролю за наявністю у власників транспортних засобів страхового сертифіката «Зелена карта», охоронці кордону виявляють страхові сертифікати з ознаками підробки та передають їх територіальним органам МВС для вжиття заходів відповідно до законодавства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів