Поділитись:

У Княгининку через спалювання трави спалахнув сад (відео)

П'ятниця, 05 квітня 2019, 08:56

Пожежею закінчилося чергове спалювання сухої трави на території Княгининівської сільської ради. Спалахнув колишній сад радянсько-польської дружби –  зараз це людські паї.

Побачивши з вікна свого кабінету незрозумілий дим, інспектор з питань благоустрою Ольга Матящук, одразу зрозуміла, що "хтось знову взявся за своє", – йдеться у сюжеті Сфери.ТВ.

Люди зовсім не думають про наслідки, для економії свого часу і сил, спалюють сміття, суху траву, таким чином нібито наводять лад на полях. Службовці сільради з'ясовуватимуть, чи територія, що зайнялася, належить окремій особі, чи це власність громади, – пояснила Ольга Матящук.

Сильний вітер тільки посприяв розгоранню і за лічені хвилини невеличке багаття перетворилося на значну пожежу. Зайнялися кущі, дерева, перетворилося на попіл все живе. Підпалені поля дуже часто межують з лісовими масивами, як, зокрема, в цьому випадку. І тоді долучатися до боротьби з вогняною стихією доводиться лісівникам.

Зі слів завідувача сектора охорони і захисту лісу Волинського ОУЛМГ Володимира Півовара, працівники лісового господарства не можуть навіть слів підібрати, що відбувається в головах тих людей, котрі спричиняють підпали. Віталій Півовар розповідає: майже на кожну польову пожежу працівники лісової охорони мусять реагувати. Як наслідок – завдяки пильності та вжитим лісівниками заходам, пожеж у волинських лісах вдалося уникнути.

Працює ціла система для того, щоб унеможливити лісові пожежі. 46 власних пожежних автомобілів, 51 спостережна вежа для моніторингу лісових масивів. Прокладено півтори тисячі кілометрів мінералізованих смуг. Крім того, працівники державної лісової охорони цілодобово чергують. Проте аби не людська байдужість, таких пожеж не було б. Шкода екології та навіть самим собі не зупиняє людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів