Поділитись:

Луцькі велосипедистки привезли 12 медалей з чемпіонату України (фото)

П'ятниця, 05 квітня 2019, 06:53

На Закарпатті на одній з кращих кроскантрійних велотрас країни стартував вітчизняний велосезон.

На шістьох стартах змагалися понад 170 учасників з 19 областей України. Вдало на весняному чемпіонаті України з маунтенбайку виступили і луцькі велосипедистки, завоювавши 12 медалей, – пишуть Волинські Новини.

"Раніше всі ці перегони проводилися в Криму. Мова йде про те, що у нашому виді спорту потрібно стартувати якомога раніше. Для того, щоб сезон розпочався, важливу роль відіграє погода, а Закарпаття в цьому плані має очевидні переваги", – пояснив організатор змагань Микола Щадей.

В індивідуальних перегонах на час Ірина Шиманська була другою серед юніорок, Валерія Іосенко – першою серед дівчат.

У парних перегонах серед жінок Юлія Дорошенко і Ірина Шиманська здобули срібло, Олександра Логвінюк і Дарина Логвінюк – бронзу серед юніорок. Валерія Іосенко та Богдана Левченко показали другий результат серед дівчат.

В останній день у перегонах крос-кантрі лучанки знову зайняли призові місця – Ірина Шиманська фінішувала другою серед юніорок, Валерія Іосенко – першою серед дівчат, а Олександра Шишмарьова у цій категорії виборола бронзу.

Спортсменів до змагань підготували Заслужені тренери України Віктор Ковальов та Валентина Матвійчук-Жолнач.

"В Ужгород приїхало сім учасників, і всі дівчата. Готувалися дуже довго: цілу зиму стояли на станках. Адже зима була сніжна, і погодні умови не дозволяли виїжджати на двір, – розповіла 14-річна Богдана Левченко. – Звичайно важливу складову успіху відіграє велосипед. Чим легший він, тим легше їхати. Важливий і накат".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку відбувся турнір із бразильського джіу-джитсу (фото)

 

Надрукувати
мітки:
коментарів