Поділитись:

Міносвіти цьогоріч зекономить на атестатах і свідоцтвах

П'ятниця, 06 травня 2016, 18:43
Міносвіти цьогоріч зекономить на атестатах і свідоцтвах

За результатами процедур закупівель атестати і свідоцтва для випускників загальних середніх навчальних закладів освіти були здешевлені.

За попередніми розрахунками, економія державних коштів, запланованих у 2016 році на виготовлення документів про загальну середню освіту, додатків до них, похвальних листів, похвальних грамот та відзнак про досягнення у навчанні становитиме 7 мільйонів 694 тисячі гривень. Це майже 30% від запланованих у держбюджеті 25,6 мільйонів гривень, – повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Здешевлення стало можливим за рахунок матеріалів, з яких виготовлятимуться документи.

Цьогоріч атестати про загальну середню освіту на основі фотокомп'ютерних технологій будуть виготовленні з тоншого пластику. Свідоцтва про базову середню освіту, що також виготовляються за допомогою фотокомп'ютерних технологій, будуть з целюлозно-паперового матеріалу, адже цей документ зазвичай не так часто використовується своїм власником. Завдяки цьому економія коштів становитиме 7 мільйонів 502 тисячі гривень від запланованих 23,3 мільйонів гривень.

На виготовлення додатків до свідоцтв й атестатів, а також свідоцтв про закінчення спецшколи, похвальних листів та грамот запланували в бюджеті 1,7 мільйона гривень, а зекономлено – 170,7 тисяч гривень. На відзнаках про досягнення у навчанні (золотих та срібних медалях) зекономлено 21,3 тисяч гривень від запланованого 0,6 мільйона гривень.

За результатами проведених торгів на закупівлю документів про загальну середню освіту та відзнак про досягнення у навчанні Державним підприємством "Інфоресурс" станом на 5 травня 2016 року акцептовано пропозицію учасника торгів ПрАТ "НДІ ПІТ". 16 травня з цим учасником укладуть угоду про виготовлення документів на основі фотокомп'ютерних технологій.

Окрім того, акцептовано пропозицію учасника торгів ДП Поліграфічний комбінат "Зоря", з яким 10 травня укладуть угоду щодо виготовлення бланків документів про освіту поліграфічним способом. Відповідно до угоди, комбінат виготовить для загальних середніх навчальних закладів країни додатки до свідоцтв й атестатів, а також свідоцтва про закінчення спецшколи, похвальні листи та грамоти.

За результатами торгів 15 квітня 2016 року уклали договір на виготовлення відзнак про досягнення у навчанні: золотих та срібних медалей. Сьогодні ці відзнаки виготовлені та відвантажені до ДП "Інфоресурс".

Міносвіти цьогоріч зекономить на атестатах і свідоцтвах

Міносвіти цьогоріч зекономить на атестатах і свідоцтвах

Нагадаємо, що реалізація постанови Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2016 р. № 318 "Про визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 р. №153" забезпечить вчасне виготовлення документів про освіту та належну організацію їх видачі випускникам навчальних закладів.

Надрукувати
мітки:
коментарів