Поділитись:

Монетизація субсидій може знищити монополію на ринку газу, – Пинзеник

Вівторок, 02 квітня 2019, 12:25
Монетизація субсидій може знищити монополію на ринку газу, – Пинзеник

Екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник пояснив, у чому переваги монетизації субсидій. 

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. 

Із його слів багато хто мотивує рішення видавати субсидії грішми політичними обставинами, однак цей зв'язок "не більший за прихід весни у виборчий період". 

"Коли говорять про заохочення економії енергоресурсів, то це лише одна з причин. Але є інша, не менш важлива. Йдеться про перспективу знищення монополії на ринку продажу газу. Досі (до монетизації) субсидії перераховувалися постачальнику газу. І це було просто, бо він один. Якщо їх стане кілька і споживачі матимуть змогу обирати, встежити за вибором кожної сім’ї (кому перерахувати гроші) стане неможливо. Тому гроші треба видати на руки людям", – наголосив він. 

Також Віктор Пинзеник розповів і про ризики використання грошей на інші цілі. 

"Він, звичайно, існує. Особливо в умовах, коли полчище українських політиків-популістів закликають не платити за зобов’язаннями, і передусім за газ. Та без цього рішення неможливо позбутися монопольного нав’язування нам у платіжках незрозумілих витрат, коефіцієнтів, доплат та ін. Вибір породжує змагальність за покупця. А кожен з нас має розуміти, що ніхто інший, крім нас самих, не має відповідати за нашими зобов’язаннями", – зазначив він. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів