Поділитись:

Ізраїльський інвестор шукає на Волині землі під будівництво птахокомплексу

П'ятниця, 06 травня 2016, 13:05
Ізраїльський інвестор шукає на Волині землі під будівництво птахокомплексу

Тільки після отримання відповідної земельної ділянки інвестори готові спрямувати чималі інвестиції в область.

На птахокомплекс готова вся технічна документація. Про це розповів 6 травня представник ізраїльського інвестора Валентин Каратаєв, який звернувся на комісію з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин з проханням виділення земельної ділянки під інвестиційний проект – птахокомплекс з виробництва та переробки індика, а також фінансової підтримки для створення центру по виробництву козячого молока і сирів.

Зі слів Валентина Каратаєва, тільки 160 гектарів землі потрібно під будівництво надсучасних інкубаторів. Загалом це буде сучасний повноцінний комплекс. Ізраїльтяни обіцяють будувати його за найсучаснішими технологіями.

"Якщо під цей проект знайдеться земля, то будуть гроші, немає землі – то й інвестиції не зайдуть. Це має бути великий проект на 120 мільйонів. Хоча інвестори бояться інвестувати сюди великі гроші, тому обов'язковою умовою ізраїльтян буде страхування грошей в американській страховій компанії", - сказав Валентин Каратаєв.

Директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко зауважив, що за такими умовами, які висунув інвестор, ділянку буде складно знайти.

Представник інвестора зазначив, що коли їм запропонують земельні ділянки, то з Ізраїля приїде спеціальна бригада. І разом з представниками від облдержадміністрації та іншими спеціалістами вони будуть вивчати ці ділянки і дивитись, чи вони підходять під проект.

Натомість Юрій Горбенко рекомендував зосередити увагу інвестора на закинутих корівниках, свинарниках чи занедбаних фермах, а також купити у людей паї.

"Місце для вас знайдуть, але це питання потрібно буде вивчити більш детально за участю відповідних фахівців", - додав Юрій Горбенко.

Надрукувати
мітки:
коментарів