Поділитись:

У Парижі створили гігантську оптичну ілюзію з паперу та клею (фото)

Понеділок, 01 квітня 2019, 05:42

Величезна оптична ілюзія з'явилася в Парижі біля головного входу до Лувру з нагоди 30-річчя з дня появи скляної піраміди на площі перед музеєм. Автор незвичайної інсталяції – французький художник-авангардист, який працює під псевдонімом JR.

Про це пише theБабель, посилаючись на Wmagazine.

Робота митця називається «Таємниця Великої піраміди», вона присвячена 30-річчю споруди.

За допомогою паперу, клею та сотень волонтерів художник і фотограф JR помістив піраміду у своєрідну шахту, намальовану на папері.

Десятки годин волонтери, стоячи на колінах, намащували клеєм 10-метрові паперові полотна з нанесеними на них зображеннями й приклеювали їх на площі. Загалом таких полотен було 2 тисячі.

Інсталяція виглядає об'ємно і дуже реалістично. Здається, ніби під ногами не плитка, а центр археологічних розкопок античних памʼяток.

Скляна піраміда відкрилася у дворі Наполеона – на площі перед Лувром – у 1989 році. Проект створив знаменитий американський архітектор китайського походження Бей Юймін.

Піраміда складається з 603 ромбоподібних і 70 трикутних скляних сегментів товщиною 21 мм. Її висота – 21,65 м, довжина сторони основи – 35 м, кут нахилу – 52 °. Вага піраміди – близько 180 тонн.

Прототипом слугувала піраміда Хеопса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, яким буде благодійний бал «IMPREZA LUBARTA» у Луцьку (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів