Поділитись:

Прибиратимуть кладовища: у Луцьку покарають неплатників аліментів

Четвер, 28 березня 2019, 22:27

Луцькі депутати затвердили перелік видів діяльності для відбування покарання порушниками, на яких накладено стягнення у вигляді суспільно-корисних робіт. Здебільшого мову вели про злісних неплатників аліментів.

Про це йшлося у звіті начальника управління з питань праці Назарія Ігнатчука, який депутати взяли до уваги та проголосували "за" під час засідання сесії Луцької міської ради, інформують Волинські Новини.

Так, обранці громади затвердили перелік видів робіт та об’єктів комунальної форми власності міста для виконання суспільно-корисних робіт на 2019 рік.

Зокрема, лучанам, які мають великі борги зі сплати аліментів, у "добровільно-примусовій" формі пропонують такі види робіт: прибирання, благоустрій та озеленення територій кладовищ, зон відпочинку і туризму, подорожніх смуг, пам’яток архітектури, історії та культури. Окрім цього, порушників можуть змусити до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у місті. Разом із тим, боржники дбатимуть за благоустрій території після закінчення будівництва та прибиратимуть будівельне сміття, займатимуться вирубкою чагарників вздовж доріг, водоймищ та річок, виконуватимуть технічні роботи, що не потребують кваліфікації та найпростіші роботи з ремонту або реконструкції об’єктів соціальної сфери.

Раніше озвучили перелік підприємств Луцька, на яких злісні неплатники аліментів відбувають покарання у вигляді суспільно-корисних робіт.

Так, приймати на роботу злісних боржників погодилися: ЖКП №2, №3, №11; ЛСКАП "Луцькспецкомунтранс" та КП "Парки та сквери Луцька".

"Ці підприємства повністю оплачують заробітну плату, не меншу від установленого законом мінімального розміру. Цю заробіну платню за участю органів виконавчої служби перераховують з рахунку боржників на рахунок отримувача аліментів", – зазначив начальник департаменту з питань праці. Також він додав, що у порівнянні з минулим роком, у 2019-му відмовились від працівників, яких направили на виконання суспільно-корисних робіт такі підприємства: ЛПЕ, а також комунальні підприємства "Луцьктепло", "Луцьксвітло" та "Луцький зоопарк".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 8 років ні копійки: лучанин заборгував близько 150 тисяч гривень аліментів

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
15:34
26 березня 2024
16:46
12:02
25 березня 2024
24 березня 2024