У Facebook та Instagram блокуватимуть білий націоналізм і сепаратизм

Четвер, 28 березня 2019, 21:02

З наступного тижня компанія Facebook заблокує прояви білого націоналізму і сепаратизму у своїй соцмережі, а такок у Instagram.

Про це йдеться на сайті компанії, – повідомляє 112 Украина.

"Сьогодні ми оголошуємо про заборону похвали, підтримки та представлення білого націоналізму і сепаратизму у Facebook і Instagram, яку ми почнемо застосовувати наступного тижня. Зрозуміло, що ці поняття тісно пов'язані із організованими групами ненависників і їм немає місця у наших сервісах", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що політика компанії вже давно забороняє ненависницьке поводження з людьми, яке грунтується на таких ознаках, як раса, етнічна приналежність або релігія. Спочатку у Facebook не застосовували таке ж обгрунтування до проявів білого націоналізму і сепаратизму, бо мали на увазі більш широкі концепції націоналізму і сепаратизму – наприклад, такі, як американська гордість і баскський сепаратизм. Вони, на думку Facebook, є важливою частиною ідентичності людей.

Але представники громадянського суспільства і вчені-експерти у сфері расових відносин підтвердили, що білий націоналізм і сепаратизм неможливо відокремити від ідеї переваги білої раси та організованих груп ненависті.

У Facebook підкреслюють, що хоча надалі люди все ще зможуть демонструвати гордість за свою етнічну спадщину, компанія не терпітиме похвали або підтримки білого націоналізму та сепаратизму.

Контент, сповнений ненависті, будуть знаходити і видаляти з платформ компанії, заявляють у Facebook.

Також у компанії кажуть, що людей, які шукають терміни, пов'язані із перевагою білих, будуть переспрямовувати на ресурси, які мають на меті допомогти людям у тому, щоб позбутися ненависті. Для цього буде задіяна організація Life After Hate, яка була заснована колишніми войовничими екстремістами. Її діяльність спрямована на кризову роботу, освіту і підтримку.

Раніше Facebook дозволяв будь-який контент, що стосується білого націоналізму, який він не розглядав як расистський.

Після стрілянини на початку березня у Новій Зеландії кілька світових лідерів закликали керівників соціальних мереж взяти на себе більшу відповідальність за екстремістські матеріали, що розміщуються на їхніх платформах. Прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерна сказала, що соціальні мережі є "видавцем, а не просто листоношею", маючи на увазі їхню потенційну відповідальність за матеріали, якими обмінюються користувачі акаунтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідили, чи волиняни – активні інстаграмери