Поділитись:

Депутатам Луцькради не вдалося подолати вето Романюка

Четвер, 05 травня 2016, 16:30

Депутатам не вистачило голосів, щоб подолати вето міського голови на проекти рішень щодо непродовження оренди ГО "Відродження національних традицій" підвального приміщення на Лесі Українки, 25. Для подолання вето необхідно було дві третини голосів від складу ради, тобто 29.

Депутати повторно голосували за скасування рішення виконкому щодо продовження оренди нежитлового приміщення на вулиці Лесі Українки, 25 та включення його в перелік об'єктів, що підлягають приватизації шляхом проведення аукціону. За ці рішення вони голосували 5 травня на позачерговій сесії Луцькради.

Нещодавно Луцький міський голова Микола Романюк наклав вето на рішення Луцької міської ради від 27 квітня "Про скасування рішення виконавчого комітету Луцької міської ради від 20 квітня "Про продовження оренди нежитлового приміщення на вулиці Лесі Українки, 25". Також зупинив рішення "Про включення нежитлового підвального приміщення загальною площею 96,1 метрів квадратних на вулиці Лесі Українки, 25 до переліку об'єктів, що підлягають приватизації шляхом проведення аукціону".

Начальник юридичного відділу Олександр Рачков озвучив зауваження щодо проголосованих рішень міської ради. З його слів, виконком, приймаючи рішення про продовження оренди для ГО "Відродження національних традицій", виходив з того, що особа звернулась належним чином й у порядку, визначеному законом.

Крім того, міська рада мала б повідомити орендаря за три місяці про те, що вони мають намір виставити підвал на аукціон.

"Мені відомо, що був надісланий лист в лютому, але не за три місяці до закінчення терміну договору, як мало би бути", – сказав Олександр Рачков.

На запитання депутата Павла Данильчука про те, хто зініціював накладення вето, Микола Романюк відповів, що це була його ініціатива.

"Ваша ініціатива накласти вето, а ви доручаєте юруправлінню глянути, чи є якісь порушення? Тому, звичайно, є різні думки: що, можливо, на вас хтось натиснув, щоб ви наклали вето", - сказав Павло Данильчук.

Депутат Ігор Поліщук зазначив, що в цій каденції – це перші проекти рішень, на які наклали вето. На його думку, міський голова мав би знайти компромісне рішення.

Для подолання вето потрібно було дві третини голосів від загального складу депутатського корпусу. Однак на сесії були присутні лише 31 депутат, з яких лише 17 проголосували за скасування рішення виконкому, а 19 – за включення підвального приміщення із суміжним в список об'єктів, які підлягають приватизації шляхом проведення аукціону. Тобто вето міського голови депутатам не вдалося подолати.

Надрукувати
мітки:
коментарів