Поділитись:

Волиняни спрямували на армію майже 46 мільйонів гривень

Четвер, 28 березня 2019, 09:33
Волиняни спрямували на армію майже 46 мільйонів гривень

Завдяки волинянам, котрі отримують легальну зарплату та інші офіційні доходи, упродовж січня-лютого 2019 року до держбюджету з області надійшло 46 мільйонів гривень військового збору.

Сума спрямованого на потреби національної армії платежу перевищує минулорічні показники на 19,9 відсотка, – інформує управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

«Підвищення соціальних стандартів в державі має безпосередній вплив на ситуацію з відрахуваннями податків з доходів фізичних осіб. Ріст сплати надходжень військового збору, що поряд з ПДФО утримується з легальної зарплати, – підтвердження цьому. Однак без організації якісного адміністрування податкових платежів та цілеспрямованої роботи у напрямку детінізації ринку праці, досягнути позитивної динаміки було б складно. Відтак легалізація трудових відносин залишається пріоритетом для усіх контролюючих органів», – наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів запевнила, що фахівці ДФС в межах компетенції активно протидіють намірам окремих бізнесменів мінімізувати податки шляхом використання необлікованої праці.

«Окрім бюджетних втрат та позбавлення соціального захисту, саме трудові нелегали своїм існуванням створюють умови для нерівноцінної конкуренції. Соціально відповідальний бізнес повинен мати рівні умови для господарювання. Створити їх зобов’язана держава. Тож, рекомендуємо господарюючим суб’єктам, котрі ще допускають факти тіньової зайнятості, негайно відмовитися від такої ганебної практики, що засуджується у цивілізованому світі», – підсумувала Світлана Савчук.

Довідково:

за підсумками січня-лютого 2019 року найбільшу суму військового збору сплачено у м. Луцьку – понад 20 мільйонів гривень, на території Луцького району – понад 3,9 мільйона гривень, у м. Ковель – понад 2,7 мільйона гривень, у м. Володимир-Волинський - 2,3 мільйона гривень військового збору, у м. Нововолинськ – понад 2,1 мільйона гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Декларуючи доходи, кожен фінансово підтримує незалежність держави, – Світлана Савчук

Надрукувати
мітки:
коментарів