Поділитись:

Волинська ОДА судиться через єврейський цвинтар

Середа, 27 березня 2019, 12:20
Волинська ОДА судиться через єврейський цвинтар

(фото ілюстративне)

Львівській окружний адміністративний суд відмовив у задоволені позову Волинської обласної державної адміністрації. Ті позивалися до Міністерства юстиції. Справу розглядали за участі третьої сторони – представництва Американського об’єднання комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу.

Волинська ОДА просила визнати протиправною постанову від 14.11.2018 про відкриття виконавчого провадження.  Неї зобов’язано Волинську ОДА виконати вимоги розпорядження Кабінету Міністрів України «Про додаткові заходи щодо збереження місць поховань у населених пунктах України» в частині п.п. 2, 3, 4 щодо місць давніх поховань – «Єврейський цвинтар. Місце масових розстрілів і поховань», що знаходяться на території Тойкутської сільської ради Ковельського району Волинської області.

Відповідно до цього голова Ковельської РДА мав би надати голові ВОДА матеріали, що стосуються зазначеного об’єкта (історична довідка, картографічні матеріали, архівні дані, фото фіксація, акт технічного стану території, облікову картку).

А також спільно з місцевими представниками територіальної громади та Представництвом Американського Об’єднання Комітетів для Євреїв Колишнього Радянського Союзу обґрунтувати відповідні матеріали відповідно до вказаного порядку.

Також потрібно було встановити розповсюдження ймовірного кладовища із нанесенням на картографічну основу і надати ці матеріали на розгляд Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини при управлінні культури Волинської обласної державної адміністрації. В ОДА стверджують, що вимоги виконали.

Однак представництво Американського об’єднання так не вважає.

Виходячи із заявлених позовних вимог, системного аналізу положень чинного законодавства України та доказів, зібраних у справі, суд дійшов висновку, що в задоволенні позову необхідно відмовити повністю.

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 лютого 2024
01 листопада 2023
17 жовтня 2023
12 вересня 2023
18 березня 2023
31 грудня 2022
25 вересня 2022
09 березня 2022
26 жовтня 2021
14:30
13 серпня 2021