Поділитись:

На Волині у 2019 році збудують 15 амбулаторій

Вівторок, 26 березня 2019, 17:42
На Волині у 2019 році збудують 15 амбулаторій

фото ілюстративне 

У межах проекту «Доступна, якісна медицина у сільській місцевості» передбачено будівництво понад 500 нових амбулаторій у всіх областях країни.

Лідерами з будівництва амбулаторій є Кіровоградська, Дніпропетровська, Миколаївська, Донецька Рівненська і Луганська області. Натомість, серед аутсайдерів – Чернігівська, Черкаська, Хмельницька, Тернопільська та Закарпатська області. Пов’язано це із затримкою виділення земельних ділянок органами місцевого самоврядування, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА. 

Що ж стосується Волині, то вже цьогоріч тут з’явиться 15 нових та сучасних амбулаторій. Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Валентин Цьось, дві з них планують здати в експлуатацію вже у травні. Ще сім – у липні-серпні. Будівництво інших шести амбулаторій триватиме до жовтня, адже землю під їх спорудження виділили лише наприкінці року.

"Нині головна проблема полягає в тому, що досі не відбулася сесія обласної ради. Тож наразі відсутнє фінансування програми. Відтак, деякі підрядники призупинили виконання робіт, інші ж – продовжують будівництво за власний рахунок", – повідомив він. 

До слова, в інших областях сесії обласних рад, під час яких відновили фінансування, відбулися в лютому-березні 2019 року.

Говорили також про необхідність єдиної форми одягу з логотипом та бедж для кожного медичного працівника амбулаторії. Не менш важливим залишається впровадження телемедицини, що дасть можливість надавати медичну допомогу дистанційно у вигляді обміну електронними повідомленнями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів