Поділитись:

На Волині перевірять обсяги пального

Четвер, 05 травня 2016, 13:33
На Волині перевірять обсяги пального

Із 12 квітня 2016 року фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області перевіряють подані до органів ДФС результати інвентаризації залишків пального представниками волинського бізнесу.

Про цеінформує ГУ ДФС у Волинській області.

Як засвідчив аналіз 39 актів інвентаризації обсягів залишків пального, що подані реалізаторами пального, у шести суб'єктів господарювання є суттєві відхилення між інвентаризаційними залишками та показниками середньомісячної реалізації пального.

Тобто, як запевняють фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів, окремі представники бізнесу зігнорували законодавчими вимогами щодо достовірності інформації у звітах та значно "скоригували" звітну інформацію.

Саме це й спонукало фахівців територіальних органів ДФС у Волинській області в ході перевірок співставити отримані дані щодо обсягів пального в актах інвентаризації з даними бухгалтерського обліку чи фактичним даним у конкретних суб'єктів господарювання.

Наразі проведено перевірки трьох суб'єктів господарювання на предмет достовірності інформації в актах інвентаризації пального та реальних даних бухгалтерського обліку. Отож, фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області рекомендують представникам бізнес-середовища більш уважно та відповідально ставитися до подання інформації до органів ДФС.

Нагадаємо, що відповідно до вимог Податкового кодексу України до 20 березня 2016 року реалізатори пального подавали до органів ДФС акти проведення інвентаризації залишків пального. Зазначені в цьому акті залишки пального враховуються у формулі, визначеній п.232.3 ст.232 ПКУ, як обсяг, на який платник податку має право зареєструвати акцизні накладні та/або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі акцизних накладних.

Надрукувати
мітки:
коментарів