На берегах волинських водойм зібрали понад 200 мішків сміття (фото)

Вівторок, 26 березня 2019, 13:45

Волинський рибоохоронний патруль в рамках всеукраїнської акції «Чисті водойми – екологічно здорова країна» прибирав берегову лінію водойм області.

Про це повідомляє прес-служба Волинського рибоохоронного патруля. 

До прибирання 23 березня долучились рибалки, представники громадських організацій, студенти та небайдужі громадяни. Всього в акції взяли участь близько 100 людей.

Прибирання узбережжя водойм відбулось у таких місцях:

  • Ратнівський район, смт Заболоття, озеро Ковпин.
  • Місто Нововолинськ, Нововолинське водосховище.
  • Ковельський районі, неподалік села Мощена, Мощенське водосховище.
  • Іваничівський район, поблизу села Литовиж, старе русло річки Західний Буг.

Також у Луцьку прибрали прибережну зону річки Стир. 

Працівники патруля, рибалки та громадськість зібрали 230 мішків сміття: пластикових і скляних пляшок, поліетилену, целофану, недопалків, покришок, тощо. Загалом вивезли близько 19 кубометрів відходів.

Рибоохронці нагадують: пластикові матеріали не розкладаються в ґрунті до 1000 років. Спалювати їх не можна, адже під час горіння виділяється діоксин, який згубно впливає на імунну систему людини. Період напіврозпаду діоксину в природі перевищує 10 років. Тому найбільш вигідним та екологічно чистим варіантом є вторинна переробка.

Довідково:

Експерти Організації Об’єднаних Націй оприлюднили заяву, в якій попередили людство про небезпеку подальшого забруднення Світового океану пластиковими відходами. Якщо людство не відмовиться від пластикових пляшок, пакетів, посуду, то до 2050 року у Світовому океані пластика буде більше, ніж риби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку відбудеться масштабне прибирання